Akbük’ün kalbinde çöp yığınları

Akbük’ün kalbinde çöp yığınları
Yerli turizmin uğrak noktalarından olan Akbük, tatilcilerin yarattığı çöp yığını ile boğuşuyor. Sıcak havalarda soluğu Akbük’te alan tatilcilerin...

Yerli turizmin uğrak noktalarından olan Akbük, tatilcilerin yarattığı çöp yığını ile boğuşuyor. Sıcak havalarda soluğu Akbük’te alan tatilcilerin arkalarında bıraktıkları çöp yığınları, duyarlı vatandaşların tepkisini çekiyor.

Sinem Korkmaz

Doğal güzellikleriyle tanınan Muğla’nın Menteşe ilçesi Yerkesik Mahallesine bağlı Akbük koyu, tatilcilerin bıraktıkları çöpler nedeniyle tanınmaz halde. Sıcak havaları fırsat bile tatilciler soluğu Akbük’te alırken, arkalarında bıraktıkları çöp yığınları çevreye duyarlı vatandaşlara ‘pes’ dedirtti.

SOSYAL MEDYADAN İSYAN ETTİLER

Tatilcilerin bıraktığı çöplere vatandaşlar sosyal medya üzerinden isyan etti. Vatandaşlar, ortaya çıkan çöp görüntülerini sosyal medya üzerinde bulunan ‘Şikayetim var Muğla’ sayfasından paylaşırken, tepkilerini, “Burası Akbük. Çöpleri buraya bırakarak doğaya ihanet edenlere mi söylensem yoksa belediyeciliği şehir merkezinden ibaret sayanlara mı bilemedim. Yazık”, “Çöp olan yere kadar atmasını bilemiyorlar bu insanlar doğayı kirletmesini biliyorlar insanlık ölmüş”, “Bu kadarı da terbiyesizlik artık” gibi ifadelerle dile getirdiler.

Öte yandan pandemi döneminde hijyenin yok sayıldığı ortam, görenleri tedirgin etti.

Bu haber toplam 781 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.