Akça’dan 2017 yılı değerlendirmesi

Akça’dan 2017 yılı değerlendirmesi
AK Parti Muğla Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili ve Menteşe Belediye Meclis Üyesi Avukat Gültekin Akça, Menteşe Belediyesinin 2017 yılını değerlendirdi.AK...

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili ve Menteşe Belediye Meclis Üyesi Avukat Gültekin Akça, Menteşe Belediyesinin 2017 yılını değerlendirdi.

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili ve Menteşe Belediye Meclis Üyesi Avukat Gültekin Akça, “Muğla’nın Büyükşehir olmasının ardından kurulan Menteşe Belediyesinin kurulmasının üzerinden dört yıl geçti. Bu güne kadar belediyenin göz dolduran, vatandaşta heyecan uyandıran bir çalışma ve projesini göremedik” dedi.

Akça, yaptığı yazılı açıklamada 2018 bütçesinindaha önceki bütçeler gibi ağırlıklı olarak personel giderleri ve cari harcamaları karşılamaya yönelik bir bütçe olduğuna işaret ederek, “Oysa belediyenin yatırım ve proje hedefi olmalı ve yatırıma da daha çok kaynak aktarmalıdır. Belediyeler mevcut kaynakları kullanırlarken aynı zamanda kendileri de yeni kaynaklar oluşturmalıdır. Oysa, Menteşe Belediyesi’nin bu dönemde yeni bir kaynak arayışı ve kaynak oluşturduğunu göremedik” ifadesini kullandı.

Sözlerini, “Belediyeler yatırım yapmayabilir ama yatırımcının önünü açacak çalışmalar yapmalıdır” şeklinde sürdüren Akça, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yatırımcıyı teşvik edecek, icabında yatırımcıyı bulup gelip yatırım yaptıracak çalışmalar yapmalıdır. İstihdam üretmek sadece hükümetin değil aynı zamanda belediyelerin de görevidir. Belediye istihdamı teşvik edici çalışmalar yapmalıdır.

Belediyenin kırsalda hayata geçirdiği birkaç çok amaçlı salonun ise yetersiz kaldığı gibi sadece birkaç mahalle ile sınırlı kaldığı da görülmektedir. Oysa, tüm mahallelerde daha fonksiyonel salonların hayata geçirilmesi gerekmektedir.

Oysa, ciddi miktarda kırsal nüfus barındıran Menteşe Belediyesi’nin, kırsal mahallelerle ilgili başkaca projeleri olmalıdır. Kırsal nüfusu kırsalda tutabilmek adına projeler üretilmelidir.

Özellikle, Menteşe merkezinde Menteşe Belediyesi’nin yapmış olduğu alt yapı çalışmalarının ise Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları gibi günlerce sürdüğü ve halkın da bu durumdan rahatsız olduğu bir gerçektir”

Bu haber toplam 514 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.