Akça’dan Gürün’e Eleştiri

Akça’dan Gürün’e Eleştiri
AK Parti Büyükşehir Grup Başkanvekili Avukat Gültekin Akça, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün ,”Büyükşehir’i reddetmek Muğla’ya...

AK Parti Büyükşehir Grup Başkanvekili Avukat Gültekin Akça, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün ,”Büyükşehir’i reddetmek Muğla’ya haksızlık olur” açıklamasını eleştirerek, “Biz Muğla’nın Büyükşehir olma sürecinde kentimize sağlayacağı faydaları anlatırken onlar sorgusuz sualsiz bu yasaya karşı çıktılar. Yaptıkları siyaseten yanlıştı ve gelinen noktada AK Parti olarak biz haklı çıktık” diye ifade etti.

AK Parti Büyükşehir Grup Başkanvekili Avukat Gültekin Akça, AK Parti hükümetleri döneminde Muğla’ya başta sağlık,eğitim ve ulaşım olmak üzere bir çok hizmetin yapıldığını hatırlatarak, “Ancak bu hizmetlerin yanında en büyük hizmet ise Muğla’yı Büyükşehir statüsüne kavuşturmak oldu. Bu süreçte Sayın Osman Gürün’ün partisi ve kendisi defalarca Muğla’nın Büyükşehir statüsüne alınmasına karşı çıktılar. Bugün geldiğimiz noktada Büyükşehir Belediye Başkanının yaptığı “,”Büyükşehir’i reddetmek Muğla’ya haksızlık olur” açıklamasıdoğruyu geçte olsa gördüklerini gösteriyor.” dedi.

Akça,  AK Parti olarak Büyükşehir yasasıyla Muğla gibi çok sayıda küçük belediyeye sahip olan kentlerin yönetiminde yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırılmasının amaçlandığına işaret ederek, “Muğla dışında Büyükşehir olan bir çok kentte yasa amacına ulaştı. Büyükşehir olan bu kentlerde yaşayan insanlar yerel yönetimlerin uygulamalarından memnun iken Muğla’da her gün onlarca şikayet alıyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi insanların günlük yaşamını kolaylaştırmayı amaçlayan bu yasayı maalesef başarı ile uygulayamadı” diye konuştu.

Muğla’nın tüm ilçelerinde insanların sosyal medya üzerinden Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını yüksek sesle eleştirdiğini anlatan Akça, “ Bizlerde vatandaşlarımızın sesi olmaya devam edeceğiz. İnsanlar ulaşımda, içme suyunda başta olmak üzere yerel hizmetlerin yeterince ve adil olarak ulaştırılmamasından şikayetçi. Temenni ediyorum ki Muğla Büyükşehir Belediyesi bu açıklamadan sonra Büyükşehir’in öneminin farkında olarak hizmetlerini yapacaktır” dedi. Hasan Telli

Bu haber toplam 861 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.