AKP'DE ADALET HAREKETİ KURULDU

AKP'DE ADALET HAREKETİ KURULDU
Hafta sonunda yapılan AK Parti İl Kongresinde partinin Genel Merkezi’nin belirlediği adaya karşı liste çıkaran Şadi Pirci ekibiyle bir araya geldiği yemekte...

Hafta sonunda yapılan AK Parti İl Kongresinde partinin Genel Merkezi’nin belirlediği adaya karşı liste çıkaran Şadi Pirci ekibiyle bir araya geldiği yemekte “Yola devam” dedi. Kongrede oyların yüzde 40’ını toplama başarısı gösteren Pirci, hareketlerinin partilerine kazanç sağladığını söyledi.

AK Parti kongresinde liste çıkaran Şadi Pirci ekibi önceki akşam Zihni Derin İş Merkezi’nde Burhan Restoran’da bir araya geldi. İş Merkezi’nin avlusunu dolduran kalabalık içinde 22. Dönem Muğla Milletvekili Seyfi Terzibaşıoğlu ile Belediye Meclis Üyesi Eray Çiçek, Hamza Akercan, eski ilçe başkanlarından İlyas Yolcu’nun da hazır bulunduğu görüldü. Yemekte bir konuşma yapan Şadi Pirci kendisine destek verenlere teşekkür ederken, “Bizim liste çıkartmamız partimiz genel merkezine, sayın başbakanımıza başkaldırı veya isyan değildir. Bu hareket bir Adalet Hareketidir.” diyerek şöyle devam etti: “Lise mezunu sözü beni incitti. Önce Milletvekilimiz Seyfi beyle değerlendirme yaptık. Ardından Hamza (Akercan) kardeşimiz katıldı. Kısa sürede yola çıktık. Öbek öbek toplanıp, çoğaldık. Demek ki bir sıkıntı vardı. Kongrede biz o sıkıntının tercümanı olduk. Seçimi kazansaydık yemek yiyecektik. Kazanamadık, ama o yemeği yiyiyoruz. Bu mütevazı yemeğimize eski İl Başkanımız Nihat Öztürk ile yeni İl Başkanımız İhsan Küreci beyefendiyi de davet ettik. Mazeret beyan ettiler. O yüzden aramızda bulunamadılar.” Geçmişte Fazilet Parti’nde Abdullah Gül ile başlatılan “yenilikçi hareketi” anımsatıp, “O gün Abdullah Gül’ün arkasında olmasaydık, bu gün AK Parti olmazdı” derken de liste çıkarmalarından partilerinin kazançlı çıktığını savunarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Partimiz Muğla kongresinde üç noktada kazançlı çıktı. Lise mezunu il başkanı adayı olamaz dediler. Oldu, AK Parti kazandı. İki liste olmaz dediler. Oldu, AK Parti kazandı. Partimiz bir şey daha kazandı, liste çıkarmamız nedeniyle rekabet oldu, kongreye katılım çoğaldı. En önemlisi birbirimizi sevmeyi kazandık. Bizler AK Parti sevdalılarıyız. 17 Ocak tarihini AK Parti Genel Merkezi unutmasın. Bu kongrede, AK Parti’nin yeniden dizayn edilmesi gereği ortaya çıktı.”

Kongrede taraf olmayıp, omurgalı davrandıkları için Muğla Basınına da teşekkür eden Pirci, katılımcılardan gelen istek üzerine Adalet Hareketi toplantılarının devam edip etmemesini oylara sundu. Oylamadan oybirliği ile “devam” kararı çıktı.

Bu haber toplam 514 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.