Aksaz Bando Takımı Gösterisi sergilendi

Aksaz Bando Takımı Gösterisi sergilendi
Muğla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce 18-24 Mart Yaşlılar Haftası etkinlikleri kapsamında Abide H. Nuri Öncüer Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Aksaz Bando Takımı Gösterisi sergilendi.18-24...

Muğla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce 18-24 Mart Yaşlılar Haftası etkinlikleri kapsamında Abide H. Nuri Öncüer Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Aksaz Bando Takımı Gösterisi sergilendi.

18-24 Mart tarihlerinde kutlanan Yaşlılar haftası dolayısıyla Muğla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce Abide H. Nuri Öncüer Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Aksaz Bando Takımı Gösterisi yapıldı.

Pandemi kuralları çerçevesinde yapılan etkinliğe Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik, Marmaris Aksaz Deniz Üssü Komutanı Tuğamiral İbrahim Kurtuluş Sevinç, İl Müdür Yardımcıları ve huzurevi sakinleri katıldı.

Aksaz Bando Takımı Gösterisi esnasında huzurevi sakinleri mutlu dolu anlar yaşadı. Ayrıca huzurevi sakinlerine Deniz Üssü Komutanlığınca karanfil dağıtıldı.

Etkinliklerden çok mutlu olduğunu söyleyen huzurevi sakini Nuran Doğansoy, “Bugün çok güzel bir etkinlik yapıldı. Bu pandemi dolayısıyla tabi hepimiz içeride kapalı kaldık. Yani o günkü yapılan etkinlik bize ilaç gibi geldi. Şimdi de aynı şekilde askeri bandonun da gelmesi bizi çok mutlu etti. Ben Muğlalı değilim ama Muğla çok güzel bir yer. Ben Muğla’yı çok sevdim. Muğla insanları sıcak” dedi.

“YAŞLILARIMIZI RAHATLATMAK İÇİN BÖYLE BİR ETKİNLİKLER DÜZENLEYELİM İSTEDİK”

Yaşlıların doyasıya eğlendiği etkinlik sonrası gazetemize açıklama veren Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik, “18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle etkinlikler düzenliyoruz. 18 Mart aynı zamanda Çanakkale Şehitlerimizi Anma Günü münasebetiyle burada mevlitle başladı programımız. Geçen gün de Yörük çadırıyla birlikte burada bir Muğla günü düzenledik. Bugünde Aksaz bando takımımız gelerek yaşlılarımıza bir konser verdi. Tabi buradaki etkinliklerde pandemi kurallarına dikkat etmeye gayret gösteriyoruz. Zaten geçen o yapılan şenlikte de burada ki organizasyonda tamamen burada çalışan arkadaşlarımızın organizasyonuydu.  Burada da şuan Aksaz’dan gelen bando takımında ki arkadaşlar var. Bunları rivayet ederek bu çalışmaları yapmak istiyoruz. Tam 1 yıl boyunca bizim personelimiz 14 gün vardiyalarla çalıştı. Ve 14 gün boyunca sürekli sürekli olarak kurumda kaldılar. Böyle bir fedakârlıkta bulundular ve ayı zamanda yaşlılarımız 1 yıl boyunca hiçbir şekilde dışarı çıkmadılar ve dışarıdan ziyaretçi kabul edilmedi. Bakanlığımızın talimatıyla bir rahatlama süreci olduğunda kısmi ziyaretçilerle bu tür etkinliklere izin verildi. Bizde bu kapsamda 1yıldır kapalı kalan hiçbir şekilde eğlenemeyen, hiçbir şekilde dışarıdan insanlarla irtibatı olmayan yaşlılarımızı bir nebze olsun rahatlatmak için böyle bir etkinlikler düzenleyelim istedik. Bugün son günüydü finali de bandomuzla yapmış olduk. Gelmek isteyip de gelemeyen, davet edemediğimiz birçok insanımız oldu ama maalesef şuan da hala ziyaretçi kabulü yapmıyoruz. İçeriye kimseyi almıyoruz. Bu etkinlikleri de hava müsait olduğu için bahçede gerçekleştirdik.  Bu anlamda da pandemi kurallarına dikkat etmeye gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

Aksaz Bando Takımı, programı İzmir Marşı ile sonlandırırken, pasta kesim töreni de yapıldı.

Bu haber toplam 789 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.