AKUT Fethiye ekibine iple erişim teknikleri eğitimi verildi

AKUT Fethiye ekibine iple erişim teknikleri eğitimi verildi
Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) gönüllülerine, iple erişim teknikleri eğitimi verildi.İlçenin turistik Göcek Mahallesi kırsalında düzenlenen eğitime, AKUT Fethiye ekibinin 9 gönüllüsü katıldı.Eğitim...

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) gönüllülerine, iple erişim teknikleri eğitimi verildi.

İlçenin turistik Göcek Mahallesi kırsalında düzenlenen eğitime, AKUT Fethiye ekibinin 9 gönüllüsü katıldı.

Eğitim bölüm sorumlusu Hasan Ongün tarafından, gönüllülere kurtarma anında yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi. Daha sonra, senaryo gereği kayalık alanda mahsur kalan kişi iple erişim tekniği kullanılarak kurtarıldı.

AKUT Fethiye ekip lideri Birol Coştu, bölgede özellikle turizm sezonlarında sık sık düşme, mahsur kalma ve çeşitli kazalar yaşandığını söyledi.

Kurtarma ekiplerinin zor arazi şartlarında kazazedelere ulaşmak için mücadele ettiğini dile getiren Coştu, "AKUT Fethiye, tamamen gönüllülük esasıyla yardıma ihtiyacı olan diğer canlılara da el uzatıyor. Bu sebeple her an hazır olmamız gerekiyor. Pandemi nedeniyle bir süre teori eğitimlere ağırlık verildi. Şimdi sınırlı sayıda gönüllüyle uygun koşullarda uygulamalı eğitimlerimize devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Ongün ise gelişen teknoloji ve teknikleri takip ederek hızlı, doğru, etkin müdahale için sürekli kendilerini güncellediklerini kaydetti.

Bu haber toplam 429 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.