AKYAKA İMAR PLANI REVİZYONU BİR KEZ DAHA ASKIDA

AKYAKA İMAR PLANI REVİZYONU BİR KEZ DAHA ASKIDA
2020 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan ve Akyakalıların yoğun itirazı ve dava açması sonucu yürütmesi durdurulan Akyaka İmar Planı Revizyonu yeniden hazırlanarak 8 Ekim 2021 tarihinde bir...

2020 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan ve Akyakalıların yoğun itirazı ve dava açması sonucu yürütmesi durdurulan Akyaka İmar Planı Revizyonu yeniden hazırlanarak 8 Ekim 2021 tarihinde bir kez daha askıya çıkarıldı.

Geçen yıl MUÇEP Gökova Meclisi’nin öncülüğünde Akyaka’da yapılan değerlendirme toplantılarından sonra itiraz etme kararı alınan plan revizyonuna karşı başlatılan kampanyaya çok sayıda yurttaş katılmış ve binlerce dilekçe hem ıslak imzalı olarak hem de CİMER üzerinden Bakanlığa iletilmişti.

MUÇEP Gökova Meclisi yeniden askıya çıkan revizyon planı konusunda da çalışma grupları oluşturarak uzmanlarla birlikte bir değerlendirme çalışması yürüttü. Tamamlanan çalışmalar sonucunda, yeni plan revizyonun aslında yürütmesi durdurulan revizyon planı ile büyük oranda aynı olduğu, farklı olarak sunulan plan değişikliklerinin ise itiraz gerekçelerini karşılamaktan uzak olduğu kanaatine varıldı. Önceki plan revizyonunda en çok itiraz edilen hususlardan birisi olan ve yasalara, plan hiyerarşisine aykırı bulunduğu bilirkişi raporuna da yansıyan yat limanı bu kez iskele adı altında yeniden getiriliyor. Yürütmeyi durdurma gerekçelerinin birçoğu ile ilgili yeni bir düzenleme bulunmazken, Gökova Meclisinin eleştirdiği, Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi Yönetim Planı’ndan hiç bahsedilmemesi konusunda ise olumlu bulunan bir adım atılıyor. Yeni plan revizyonunun Plan Hükümlerinde “Gökova ÖÇKB Yönetim Planında belirtilen hususlara uyulacaktır” deniliyor. Ancak Gökova Meclisi plan revizyonunda bu ifadeyi geçerli kılacak hiçbir düzenlemeye yer verilmediği için yetersiz buluyor.

Akyakalılar askıya çıkarılan yeni plan revizyonuna da öncekinde olduğu gibi ekosisteme geri dönüşü olmayan zararlar vereceği, bu anlamda “koruma amaçlı” olmaktan uzak olduğu gerekçesi ile bir kez daha itiraz ediyorlar. Gökova Meclisi, Akyakalıları ve tüm yurttaşları Akyaka İmar Planı Revizyonunun bir kez daha durdurulması için dayanışmaya çağırıyor. Meclisin hazırladığı dilekçe örneğinin CİMER üzerinden 8 Kasım tarihine kadar iletilmesi isteniyor.

Bu haber toplam 996 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.