Akyaka Ortaçağ Kalesinde çalışmalar sürüyor

Akyaka Ortaçağ Kalesinde çalışmalar sürüyor
Muğla’nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesinde bulunan Akyaka Ortaçağ Kalesinde yaklaşık 7 ay önce başlanılan çalışmalar sonucunda 250 metre uzunluğundaki kısım ortaya çıkarıldı.Muğla Valisi Orhan Tavlı ve İçişleri Bakanlığı...

Muğla’nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesinde bulunan Akyaka Ortaçağ Kalesinde yaklaşık 7 ay önce başlanılan çalışmalar sonucunda 250 metre uzunluğundaki kısım ortaya çıkarıldı.

Muğla Valisi Orhan Tavlı ve İçişleri Bakanlığı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Daire Başkanı Muhsin Eryılmaz Idyma Antik Kenti’nin bir parçası olan Akyaka Ortaçağ Kalesi’nin restorasyonu öncesinde yapılan çevre temizliği ve restitüsyon çalışmalarını inceledi.

Ula ilçesi Akyaka Mahallesinde bulunan Akyaka Ortaçağ Kalesinde yaklaşık 7 ay önce başlanılan 20 işçi ve 10 kişilik bilimsel ekip tarafından kesintisiz yürütülen çalışmalar sonucunda 250 metre uzunluğundaki kısım ortaya çıkarıldı.

Akyaka Ortaçağ Kalesi’nin çevre düzenleme ve restitüsyon çalışmaları için Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca projenin yüzde 95’i oranında (2 milyon 509 bin 615,78 TL) sağlanan finansal destek ve Ula Belediye Başkanlığının katkılarıyla 2020 Eylül ayında başlatılan çalışmalar Muğla Müzesi Başkanlığında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji Bölümünden Doç. Dr. Abdulkadir Baran ve yardımcısı Dr. Nil Dirlik tarafından yürütülüyor.

Bugüne kadar herhangi kazı ve restorasyon çalışması yapılmayan kale ve çevresinde kesintisiz sürdürülen çalışmalar sonucunda 40 dönümlük alanda ot ve bitki temizliği gerçekleştirilerek, kalenin bölümleri büyük oranda açığa çıkarıldı.

Kalede yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Vali Orhan Tavlı ve YİKOB Daire Başkanı Muhsin Eryılmaz, ortaya çıkarılan bölüm hakkında bilgiler aldı.

Vali Orhan Tavlı, “Muğla ve Ula için önemli bir kültür zenginliği ziyaret edilebilir duruma getirilecek çalışmalara destek ve katkılarından dolayı İçişleri Bakanımıza ve YİKOB Daire Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Bu haber toplam 289 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.