Akyaka’da deniz çekilmesi

Akyaka’da deniz çekilmesi
Dünyaca ünlü Gökova Körfezi’nde deniz suyunun çekilmesinin deprem ile ilgisinin olmadığı açıklandı. Yörede balıkçılık yapan vatandaşlar ve Akyaka...

Dünyaca ünlü Gökova Körfezi’nde deniz suyunun çekilmesinin deprem ile ilgisinin olmadığı açıklandı. Yörede balıkçılık yapan vatandaşlar ve Akyaka Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Gümüş, deniz suyu çekilmesinin Aralık-Ocak aylarında olduğunu söylerken, fırtına ve poyrazlı havalarda deniz suyunun çekilmesinin normal olduğunu, bu çekilmeleri depreme bağlamanın yanlış olduğunu söylediler. 

Akyaka’da balıkçılık yapan Oğuzhan Yenigün, “Bu çekilmeler her sene olur. Normal deniz gel-gitleri. Bu normal. Depremlerle hiçbir şekilde alakası yoktur. Normal bir çekilme. Zaman gelir daha fazla çekilir. Bunlar normal olaylar” dedi.

Akyaka’da Balıkçılık yapan Salih Çeti isimli vatandaş ise, “Bu normal denizde med-cezir dediğimiz bir olay. Her yıl alan bir şey. Hangi aylarda olur derseniz, Aralık, Ocak, Şubat ve Mart’a kadar gel-gitler olur. Rüzgarın daha çok yön değiştirmesinden med-cezir olayları bildiğimiz bir şey. Deniz seviyesinin 1 metreye ve 45 santime kadar çekilmeler olur. Bunun deprem ile bir alakası yoktur. Med cezir olayıdır bu tamamen doğaldır” diye konuştu.

Akyaka Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Gümüş, denizdeki çekilmelerin doğal olaylardan kaynaklandığını açıklarken, “Bunun deprem ile ilgisi yoktur. Kışın zemheri dediğimiz aylarda olan çekilmedir. Kışın med cezir olayları gelgit olaylarıdır. Herhangi bir deprem ile alakası yoktur. Yıllardır olan bir olaydır. Aralık ve Ocak aylarında olur. Bir de fırtına poyraz olacağı zaman olur. Yağmurlu havalarda deniz tekrar gelir, fırtına poyraz durumlarında çekilir” ifadesini kullandı.

Bu haber toplam 1083 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.