Akyaka'da ‘Enerji Depolama ve Çevirimi’ Tartışılacak

Akyaka'da ‘Enerji Depolama ve Çevirimi’ Tartışılacak
Enerji Depolama ve Çevrimi Uluslararası Malzeme Sempozyumu’nun dördüncüsü 13-15 Eylül tarihinde Akyaka’da gerçekleştirilecek. Enerji depolama ve çevirimi...

Enerji Depolama ve Çevrimi Uluslararası Malzeme Sempozyumu’nun dördüncüsü 13-15 Eylül tarihinde Akyaka’da gerçekleştirilecek. Enerji depolama ve çevirimi alanında kaydedilen son gelişmelerin tartışıldığı sempozyumun dördüncüsü Akyaka’da yapılacak.

Şebeke enerjisinin depolanmasının öncelikli konu olarak belirlendiği sempozyumda, piller ve süper kapasitörler, yakıt / elektrolitik hücreler, enerji depolaması ve dönüşümünde hidritler olmak üzere üç ana faaliyet alanında gerçekleşen son teknolojik gelişimeler uluslararası katılımcılar eşliğinde tartışılacak.

Sempozyumun açılışında konuşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Hüseyin Çiçek, depolanabilir enerjilerin önemine değinerek sürekli artan enerji ihtiyacına ilişkin çözümler üretmek amacıyla gerçekleştirilen sempozyumunun değerli bir bilimsel çalışma olduğunu söyleyerek; “ Enerjinin üretilmesi kadar depolanması ve çevrimi önemli. Bununla ilişkili olarak yenilenebilir enerji kaynaklarının yaygınlaşmasını da aynı ölçüde önemsemekteyiz. Nitekim dünyadaki yenilenebilir enerji kaynaklarına olan yönelim nedeniyle, enerji depolama teknolojilerine olan ilgi her geçen gün artmaktadır. Bizler enerji depolama teknolojilerinin gelecekte, ihtiyaç olan düşük karbon salınımının sağlanması açısından oldukça ümit vaat eden araçlar olduğunun farkındayız.” Dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ev sahipliğinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, ENDAM ve Uluslararası Yönlendirme Komitesi desteğiyle düzenlenen sempozyumda 18 ülkeden alanında başarılı araştırmacılar, paralel zamanlarda düzenlenen forumlarla depolanabilir enerjinin geleceğini konuşacak.

Bu haber toplam 688 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.