Alban: Genel merkezin talimatı yok

Alban: Genel merkezin talimatı yok
CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile düzenlediğini ifade...

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile düzenlediğini ifade ettiği Muhtarlar Toplantısına ilişkin açıklamada bulundu. Mürsel Alban, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un Başkan Kocadon’a böyle bir talimat verilmediğini yazılı olarak kendilerine bildirdiğini açıkladı.

Alban, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun her fırsatta dile getirdiği “Muhtarlar kanaat önderidir. Muhtarlarla toplantılar yapın” dediğini ancak toplantıları kendi bölgelerinde yapması gerektiğini ifade etti. Alban, “Toplantı yapılacağı duyurusu üzerine ben Başkan Kocadon’a toplantıyı yapmaması için bir yazı gönderdim. O da bana ‘toplantıyı yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcımızın bilgisi dahilinde yapıyorum’ dedi. Bunun üzerine ben Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Seyit Torun’a böyle bir talimat verilip verilmediğini yazılı olarak sordum. Genel merkezden bize gelen yazıda genel başkan yardımcımızın bilgisi olmadığı belirtildi. Genel Başkanımızın her fırsatta dile getirdiği, ‘Muhtarlar kanaat önderidir. Muhtarlarla toplantılar yapın’ ama nerede yapın? Kendi bölgelerinizde, kendi ilçenizde. Mesela Bodrum’da yapabilir. Bodrum’un muhtarlarını toplayabilir. Mamafi doğru olmayan, gerçeği yansıtmayan ve Muğla il genelindeki muhtarları toplaması, hem partimiz hem de örgütümüzün haberinin olmaması yanlıştır. Doğru neyse, gerçeği yansıtarak yapılması gerekir. Sallama siyaset olmaz. Aktif siyasetin içinde olan milletvekilleri il genelinde bu tür toplantılar yapabilir. Ama belediye başkanları için uygun değildir” dedi.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 1155 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.