Süleyman Akbulut

Süleyman Akbulut

ALBAN ÜLKE İKTİDARINDAN YANIT ALAMIYOR, BİZLER DE KENT İKTİDARINDAN

ALBAN ÜLKE İKTİDARINDAN YANIT ALAMIYOR, BİZLER DE KENT İKTİDARINDAN

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban’ın, sağlık, çevre ve ekonomi olmak üzere Muğla’nın çeşitli sorunlarıyla ilgili verdiği soru önergelerine iktidardan yanıt gelmediği yönündeki eleştirel açıklamaları Muğla Basınının gündeminde yer aldı.

Bu açıklamaları dikkatlice okudum.

CHP’li Alban, “AKP iktidarı Muğla’yı görmüyor. Bakanlar soruları yanıtlamak yerine, kaçıyor. Halkın sorularına yanıt vermekten kaçan bir bakanlar kabinesi var” demiş.

Sayın Alban’a hatırlatalım; sadece AK Parti iktidarının değil, iktidar partisinin Muğla’daki oluşumları bile Muğla’yı görmüyor.

Bunu defaten aktarmıştık.

AK Parti’nin Muğla’da en basitinden CHP’li belediyenin eksikliklerine karşı bile halk yararına muhalefet ettiğini görmedik.

Günlerce kamu yararı içeren konuları gündeme taşımamıza rağmen, tek bir ses çıkmadı AK Parti’nin Muğla’daki yöneticilerinden.

Ya arkadaş bir Allah’ın kulu da çıkıp, “Bu sular neden kesiliyor?”, “Bu kent meydanı neden bitirilemiyor”, “Bu bitirilemeyen işlerde çeşitli usulsüzlük iddiaları var. Bunlar nedir?”, “Bu müze inşaatı neden bitirilemiyor”, “Kazılan yerler neden kısa sürede tamamlanamıyor”, “Neden bilgilendirme yapmadan şehrin yollarını kapatıp, çalışma başlatıyorsunuz, hadi başlattınız neden kısa sürede tamamlayamıyorsunuz?”  gibi ve dahası da olmak üzere birçok konuda soru sormuyor.

Evet, evet bunları muhalefette olan AK Parti cenahını yerine, biz yazıp, çizip soruyoruz.

O yüzden de sevilmeyenler listesinin başındayız. 

Ne diyorduk, “AK Parti Muğla’da muhalefet görevini yapamıyor” diyorduk. Buna bağlı olarak Milletvekili Alban’ın açıklamasından yola çıkarak devam edelim.

Alban devam etmiş:

Özellikle pandemi döneminde Muğla ve ilçelerindeki durumla ilgili olarak sorulara yanıt gelmediğini dile getirerek, “Halkın sağlığı birilerinin umurunda bile değil. İlçelerde, birçok hastanede eksiklikler devam ediyor. Pandemi süreci bitmedi ve vaka sayısı her geçen gün artmaya tekrar başladı. Sağlık Bakanlığı’ndan bu konudaki sorularımıza ise yanıt gelmiyor. Bodrum Devlet Hastanesi’nin akıbetini soruyoruz yanıt yok, sağlık personelinin durumuyla ilgili soruyuz yanıt yok. Esnafın, çiftçinin sorunlarını soruyoruz yanıt yok. Demek ki sorulara verecek yanıtları yok” demiş.

Bu bölüm bana çok tanıdık geliyor Sayın Alban ama sanırım sizin haberiniz olmuyor.

Hadi AK Parti’ye “muhalefet etmiyor” diye eleştiriyoruz, belli ki tencere dibin kara gibi bir durum var ortada. Peki ya sizin de mensubu olduğunuz partinin bir belediyesi olan Muğla Büyükşehir Belediyesi, her sorulan soruya cevap veriyor mu?

AK Parti Muğla oluşumunun sorması gerekirken sormadığı, yukarıda örnek olarak sunduğumuz belli başlı konuların akıbetini kamuoyunu aydınlatmak adına öğrenmek istediğimizde, biz bu sorulara yanıt alabiliyor muyuz sanıyorsunuz?

Gerçi siz de haklısınız. Siz Mürsel Alban olarak, milletvekili olmuşken sorularınıza yanıt alamıyorsanız, bizim burada kamu yararı çerçevesinde, şehri için yazı yazan bir basın mensubu olarak cevap alabilmemiz nasıl mümkün olsun değil mi?

***

Öte yandan; AK Parti Muğla Teşkilatındaki il kongresi şu ara kentimizdeki sadece bir kesimin gündeminde.

Bir kesim diyorum çünkü halkın çok da ilgi alanında değil. Malum herkes salgından dolayı kendilerini neyin beklediğiyle meşgul.

Ama hal böyleyken Muğla AK Parti’de İl başkanlığı için ortaya konan aday isimleri ve sürece ilişkin algı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Bu durumda da insan, “AK Parti’nin il kongresi ve ortaya saçılan aday isimleri bu ara kent gündemiymiş gibi sunuluyorsa, galiba Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün basın ziyaretleri de işe yaramış” şeklinde yorumda bulunmaktan da kendini alamıyor. 

Bu yazı toplam 1055 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Süleyman Akbulut Arşivi
SON YAZILAR