ALEVLER CENNETİ SARDI

ALEVLER CENNETİ SARDI
Marmaris’te dün öğle saatlerinde başlayan yangının kontrol altına alınma çalışmaları sürüyor. Tarihinin en büyük yangınını yaşayan dünyanın incisini mahalleriyle beraber alevler çepeçevre sarmış durumda. Yangının...

Marmaris’te dün öğle saatlerinde başlayan yangının kontrol altına alınma çalışmaları sürüyor. Tarihinin en büyük yangınını yaşayan dünyanın incisini mahalleriyle beraber alevler çepeçevre sarmış durumda. Yangının ikinci gününde söndürme çalışmaları sürüyor. Paniğe neden olan yangında turistik tesisler ve evler tahliye edildi.

Marmaris’te Armutalan Mahallesinde dün öğle saatlerinde başlayan yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. Günün ağarmasıyla birlikte hava araçları da alevlerle mücadele başladı. Paniğe neden olan yangın yüzünden yerleşim yerleri tahliye edilmeye başlandı. Yeryüzü cennetinde tam bir kaos yaşanıyor. Yangın, İçmeler, Bayır Osmaniye, Orhaniye, Turgut, Hisarönü ve Turunç bölgesine kadar ulaştı. Tamamen duman altında kalan Marmaris ve alevlerin yayıldığı mahallelerde tam bir kaos havası hakim. Mahallelerde vatandaşlar kendi imkanlarıyla önlem almaya çalışırken, tahliye edilme çalışmaları sürüyor.

KARADAN VE HAVADAN MÜCADELE

Marmaris genelinde farklı noktalarda devam eden yangının ikinci gününde 8 helikopter, bir uçak, 50 arazöz ve 25 su tankeri alevlerle boğuşuyor. Çalışmalar ikinci günde de yoğun bir şekilde sürerken, yangın kontrol altına alınamadı.

VATANDAŞLARDAN YANGINLA MÜCADELEYE TAM DESTEK

Öte yandan, yangının Armutalan’ı çepeçevre sardığı görülürken, vatandaşlar ağaç kesme makineleriyle ağaçları keserek yangının yayılmasına engel oldu. Gece geç saatlere kadar adeta nöbet tuttu.

Bu haber toplam 377 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.