ALEVLERE KARŞI BİRLİKTE MÜCADELE SÜRÜYOR

ALEVLERE KARŞI BİRLİKTE MÜCADELE SÜRÜYOR
Bodrum’da geçtiğimiz cuma günü Güvercinlik Kuyucak bölgesinde başlayan yangına bir yenisi daha eklendi. Bugün öğlen saatlerinde İçmeler bölgesinde yerleşim yerlerine yakın çıkan orman yangını, İçmeler Tersanesi'ne kadar...

Bodrum’da geçtiğimiz cuma günü Güvercinlik Kuyucak bölgesinde başlayan yangına bir yenisi daha eklendi. Bugün öğlen saatlerinde İçmeler bölgesinde yerleşim yerlerine yakın çıkan orman yangını, İçmeler Tersanesi'ne kadar ilerledi.  İçmeler bölgesi yanarken bu kez de Mumcular Beyciler Köyü'nden yangın haberi geldi. Başkan Aras, İçmeler bölgesinde yaptığı incelemeden hemen sonra Mumcular Beyciler Mahallesi’nde çıkan yangın yerine intikal etti.

İçmeler bölgesinde yangınla mücadele edilirken, hemen ardından başlayan, Mumcular Beyciler Köyü'ndeki yangına da karadan ve havadan acil müdahale ediliyor.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras,  İçmeler bölgesinde başlayan yangını yerinde inceledi. Bodrum Belediyesi İtfaiye ekiplerinin trafikte yollara takılmaması ve hızlı bir şekilde yangına acil mücadele vermesi için vatandaşlardan zorunlu olmadıkça araçları ile trafiğe çıkmamasını istedi. Sosyal medya hesaplarından vatandaşlarını bilgilendirdi.

Başkan Aras” Sevgili Bodrumlular İçmeler tersaneler bölgesinin tam üzerindeyiz. Burada ciddi bir yangın oldu. Bu bölge olduğu gibi yandı maalesef, tersanelere gelmeden yangını tutabildik. Ama şu anda soğutma çalışmaları devam ediyor burada sıkı bir personel ve ekipmanla, asıl şimdi biraz daha Manastır Otel'in üstünde Forever Club'a doğru bölgede bir artış oldu. Birazdan oraya doğru geçeceğiz.  Şu anda ekiplerimiz de havadan karadan söndürme çalışmaları sürdürüyor. Birçok yerden ihbarlar ya da asılsız haberler geliyor. Bunlara itibar etmeyiniz. Halkımızdan ricam asılsız haberlere itibar etmemeleri, trafiğe çıkmamaları ve araçlarını bir an önce trafikten çekmeleridir. Farklı bölgelerde olumsuz bir durum yaşanmaması adına da mahalle muhtarlarımızı ve halkımızı ormanlarımızı korumaya davet ediyorum ” dedi.

Bodrum Belediyesi İtfaiye ekipleri ile Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait helikopter, yangına havadan karadan müdahaleye devam ediyor.  Bodrum Belediyesi kriz masası oluşturuldu. Tüm imkanlarını seferber ederek yangın söndürme çalışmalarına müdahale ediliyor.

Başkan Aras, ayrıca sosyal medya üzerinden “Yangın söndürme çalışmalarımız havadan ve karadan sürüyor. Belediye araçlarımız, tahliye gerekmesi halinde İçmeler’de hazır halde bekliyor. Tekrar hatırlatmak istiyorum; acil durumlar dışında lütfen trafiğe çıkmayalım” diye hatırlatma yaptı.

Bu haber toplam 358 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.