Aleyna Başbuğ’un hedefi A Milli takım

Aleyna Başbuğ’un hedefi A Milli takım
***12 yaşındayken Ege Yıldızları Spor Kulübü antrenörleri Serkan Şen ve Burak Duman tarafından keşfedilen Aleyna Başbuğ’un hedefi A Milli Takım....

***12 yaşındayken Ege Yıldızları Spor Kulübü antrenörleri Serkan Şen ve Burak Duman tarafından keşfedilen Aleyna Başbuğ’un hedefi A Milli Takım. Takıma girdikten 2 yıl sonra milli takıma seçilen Aleyna Başbuğ, A Milli Takım için haftanın 6 günü antrenman yapıyor.

***Başbuğ, “Muğlaspor için yeri göğü inletenler, Menteşe’nin tek Süper Lig Takımı ve onlarca milli hokeyci için sessiz ve ilgisiz kalıyorlar” diyerek ilgisizlikten dert yandı.

Sinem Korkmaz

Ege Yıldızla Spor Kulübü antrenörleri Serkan Şen ve Burak Duman tarafından bir okulun bahçesinde oyun oynarken keşfedilen Aleyna Başbuğ’un en büyük hedefi hokey branşında A Milli Takıma girmek. Ege Yıldızları’nda spor hayatı başlayan Aleyna Başbuğ, takıma dahil olduktan 2 yıl sonra U15 kategorisinde milli takıma seçildi.

“MİLLİ TAKIM PERFORMANS TESTİNDE 1’İNCİ OLDU”

U15 kategorisinde Milli Takıma girmek için 200 sporcunun katıldığı performans testine katılan Başbuğ, 82 puan alarak testi 1’inci sırada tamamladı. Aynı zamanda U15 Türkiye Kız Milli takımının Baş Antrenörü olan Serkan Şen, “Aleyna milli takım testleri yapılırken kendi sporcum olduğu için çok ümitliydim fakat bu kadar da büyük başarı beklemiyordum” dedi.

Serkan Şen, “Aleyna’yı 12 yaşındayken okulun bahçesinde oyun oynarken keşfettik. Aleyna takıma dahil olduktan 2 yıl sonra U15 kategorisinde milli takıma seçildi. Milli takım performans testleri yapılırken kendi sporcum olduğun için çok ümitliydim fakat bu kadar da büyük bir başarı beklemiyordum. Teste toplam 200 sporcu katıldı. Aleyna 82 puanla 1’inci oldu. Aynı sene Muğla’dan Sude Nur Kurt ve Necmiye Sel isimli sporcularımızda milli takıma kadrosuna girdiler. Bulgaristan’ın Varna şehrinde Doğu Avrupa Şampiyonu olup istiklal marşımızı okutup Türk bayrağını göklere çektirdiler. 1 yıl sonra ise bu sefer U16 kategorisinde Polonya’daki Avrupa Şampiyonasında milli formayı giydi Aleyna Başbuğ. Bu yıl ise en büyük hayalim dediği A Milli Takım için milli takım kamplarına seçildi. 4 kampta da elenmedi. Son kampta ise yaşı 15 olduğu için 12 sporcunun seçildiği Kadınlar Türkiye A Milli Takım Kampında 13’üncü sporcu olarak ayrıldı. Hayalleri önümüzde ki seneye kaldı fakat başaracağından eminim” dedi.

“MUĞLASPOR İÇİN YERİ GÖĞÜ İNLETENLER, MİLLİ HOKEYCİLER İÇİN SESSİZ KALIYOR”

En büyük hedefinin A Milli Takımı olduğunu söyleyen Aleyna Başbuğ, “Haftanın 6 günü A Milli Takıma girmek için çalıyorum. Benim en büyük hedefim bu. Pandemiden sonraki ilk A Milli Takımın Avrupa Kupası müsabakasında o formayı giyebilmek için mücadele veriyorum. En büyük eksiğimiz ilgi. Muğlaspor için yeri göğü inletenler, Menteşe’nin tek Süper Lig Takımı ve onlarca milli hokeyci için sessiz ve ilgisiz kalıyorlar. En çok buna üzülüyorum” dedi.

Bu haber toplam 863 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.