Sinem Kaplan

Sinem Kaplan

Ali Arslan Ne Dedi? Seçmen Ne Anladı?

Ali Arslan Ne Dedi? Seçmen Ne Anladı?

CHP Muğla Eski Milletvekili Dr. Ali Arslan, geçtiğimiz günlerde  “CHP içindeki tek adam uygulamasına da itirazım var” diyerek isyan etmişti. CHP’de kongre takviminin açıklanmasının ardından aday olacak isimler kulislerde konuşulmaya başlandı.  Şubat ayı içerisinde yapılacak il kongresi için mevcut İl Başkanı Adem Zeybekoğlu’nun yeniden aday olması bekleniyordu. Fakat kulislerde, 22. Dönem CHP Muğla Milletvekili Dr. Ali Arslan’ın, il başkanlığına aday olacağı söylentileri mevcut.

Öte yandan CHP lideri Kemal Kılıçtaroğlu’nun il bazında yapılacak olan seçimlere tek ismin katılmasını istemesine karşın parti içindeki grupların Dr. Ali Arslan’ı il başkan adayı olarak destekleyecekleri öne sürüldü.

  1. Dönem CHP Muğla Milletvekili Dr. Ali Arslan’ın açıklaması hakkında yapılan haberin içeriği şu şekildeydi;

***CHP’de kongre takviminin açıklanmasının ardından siyasi kulislerde il ve ilçe başkanlıkları için aday adaylarının isimleri ortaya çıkmaya başladı. Şubat ayı içerisinde yapılacak il kongresi için mevcut İl Başkanı Adem Zeybekoğlu’nun yeniden aday olması beklenirken, 22. Dönem CHP Muğla Milletvekili Dr. Ali Arslan’ın, il başkanlığına aday olacağı bilgisi siyasi kulislere yansıdı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilçeler olmasa bile il bazında tek adayla kongreye gitme önerisine karşın, parti içindeki muhalif grupların Dr. Ali Arslan’ı il başkan adayı olarak destekleyecekleri öne sürüldü. Siyasi kulislerde yer alan iddialar, yerel basında yer alan haber ve köşe yazıları üzerine Dr. Ali Arslan, il başkan adaylığına ilişkin açıklamada bulundu.

Arslan; “İlçe kongrelerinin sonucunu beklemeden bir şey söylemek olmaz. Henüz kimseyle görüşmüş, kimseyle konuşmuş değilim. Parti Meclisi üyesiyken bile ön seçime evet demiş ve kendi ilinde ön seçim yaptırmış birisiyim. Partinin içindeki adaletsiz, antidemokratik yöntem ve uygulamalardan rahatsızlık duyuyorum, bu duruma isyanım var. İl başkanlığı olur, sade üyelik olur, bu adaletsizliğe isyan ediyorum. Türkiye’deki genel yönetime isyanım kadar, CHP içindeki tek adam uygulamasına da itirazım var” diye konuştu.

Şimdi seçmenin aklına şu soru takıldı; CHP içerisinde tek adam uygulaması var mı?

CHP seçmeni tek adam uygulaması itirazı hakkında ne düşünüyor?

Dr. Ali Arslan’ın İl Başkanlığına aday olması halinde Muğla’da CHP arasında sorunlar çıkacak mı?

Bunların cevabını ilerleyen günlerde göreceğiz.

Bu yazı toplam 1261 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Sinem Kaplan Arşivi
SON YAZILAR