Alman Gençler Muğla’da

Alman Gençler Muğla’da
Sinem Karakaya- Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi üyesi gençler, Almanya'nın...

Sinem Karakaya- Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi üyesi gençler, Almanya'nın Hagen şehrinde faaliyetlerini sürdüren SJD Die Falken UB HagenE.V kuruluşu gençleri ile ‘Uluslararası Gençlik Faaliyetleri’ çerçevesinde ‘Türk-Alman Gençlik Değişimi Projesi’ kapsamında bir araya geldiler. Projenin ilk etap faaliyetleri, 01-08 Ağustos 2019 tarihleri arasında Muğla'da gerçekleştirilirken, ikinci etap ise 01-08 Ekim 2019 tarihleri arasında Almanya'nın Hagen şehrinde düzenlenecek.

Proje süresince Türkiye ve Almanya arasındaki gençlik çalışmaları ve gençlik politikaları karşılaştırılmalı olarak inceleneceğini belirten Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman; “Proje ile gençlerin sosyal hayata aktif katılmalarına yönelik iyi uygulamalar araştırılmakta ve gerçekleştirilen atölye çalışmaları ile yeni proje ve etkinliklerin üretilmesini sağlanmayı planlıyoruz.  Öte yandan ülkemizin ve Muğla ilimizin tarihi, turistik ve sportif yerlerine ziyaretlerde bulunarak, Almanya'dan gelen gençlerimize kültür ve gençlik çalışmalarının tanıtımları yapılacak. Kültürlerarası öğrenme faaliyetleri ile de iki ülke arasındaki önyargıların kırılması ve kültürel çeşitlilikler ile farklılıklara saygı gösterilmesi çalışmaları yürütmeyi planlıyoruz.” Dedi.

Bu haber toplam 446 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.