Almanya'dan Muğla'ya kardeş kent

Almanya'dan Muğla'ya kardeş kent
Almanya’da düzenlenen turizm fuarında başlayan ikili ilişkiler sonrası Almanya’nın Rheinland-Pfalz (RYP) eyaletinden bir heyet Muğla Valisi Fatih Şahin’i...

Almanya’da düzenlenen turizm fuarında başlayan ikili ilişkiler sonrası Almanya’nın Rheinland-Pfalz (RYP) eyaletinden bir heyet Muğla Valisi Fatih Şahin’i ziyaret etti. Ziyarette Rheinland-Pfalz eyaleti veya eyaletten bir şehrin Muğla ile kardeşşehir ilişkileri görüşüldü. Görüşmelere Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer ve ATM Dalaman Dış Hatlar Genel Müdürü Hamdi Güvenç de katıldı.

Musa Aksoy isimli bir Türk’ün hissedarı ve yönetici olduğu Contrust şirketi öncülüğünde başlayan ikili ilişkiler kapsamında Muğla’ya gelen Alman heyet Mainz Bingen Kaymakamı ve Rhein-Nahe-Hünsrück Bölge Sözcüsü Claus Schink eyalet ile ilgili bilgiler verdi. Schink, “Muğla ile Rheinland-Pfalz eyaleti arasında çok benzerlik ve ortak noktalarımız var. Rheinland-Pfalz eyaleti de yeşil ve ormanlık bir alanda. Üniversitemiz de Muğla’nın Üniversitesi ile benzerlik taşıyor. Heyetimizde Rheinland-Pfalz eyaletinden Mainz Sanayi ve Ticaret Odası Genel Müdürü, Bundesliga futbol takımı Mainz 05 yöneticisi ve genel menejeri, Rheinland-Pfalz eyaletinde yayın yapan 750 bin tirajlı gazetenin Genel Yayın Yönetmeni bulunuyor. Rheinland-Pfalz eyaleti ile Muğla arasında kardeşşehirlik ilişkilerinin geliştirilmesini ve bu yönde karşılıklı çalışmalar yapmak istiyoruz” dedi.

Muğla valisi Fatih Şahin, Rheinland-Pfalz eyaletinin yöneticileri ile Almanya’daki turizm fuarında bir araya geldiklerini belirterek, “Rheinland-Pfalz eyaletinden Muğla’ya gelen turist sayısının arttırılması için daha önce ikili görüşmeler yaptık. Bunun ardından kardeşşehirlik ilişkileri konusunda çalışma başlatıldı” dedi.

Muğla Valisi Fatih Şahin, Almanya’dan gelen heyete yöresel el dokumalardan ve çini işlemeli bir tabak hediye ederken, Mainz Bingen Kaymakamı ve Rhein-Nahe-Hünsrück Bölge Sözcüsü Claus Schink de Vali Fatih Şahin’e Bundesliga futbol takımının formasını hediye etti.

Bu haber toplam 581 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.