Altın fiyatları arttı, vatandaş kuyumculara koştu

Altın fiyatları arttı, vatandaş kuyumculara koştu
Altın fiyatlarının rekor seviyelere ulaşmasının ardından Muğla’da bazı vatandaşlar yatırım yapabilmek için soluğu kuyumcularda aldı, bazı vatandaşlar...

Altın fiyatlarının rekor seviyelere ulaşmasının ardından Muğla’da bazı vatandaşlar yatırım yapabilmek için soluğu kuyumcularda aldı, bazı vatandaşlar ise, yükselen altın fiyatlarını fırsat bilerek ellerindeki altınları bozdurdu.

Sinem Korkmaz

Altındaki fiyat artışı sonrası Muğla’da altına yatırım yapmak isteyenler kuyumculara gelerek nakitlerini altına dönüştürdü. Kimi vatandaşlar onlarca altın alırken, bazıları ellerindeki altınları bozdurarak nakit paraya çevirdi, bazıları ise, artan fiyatlar karşısında kuyumcu vitrinlerine bakmakla yetindi.

Altın fiyatlarının günden güne artmasını yatırım olarak gören bir vatandaş, “Elimdeki tüm nakit param ile altın alıyorum. 8 çeyrek altın aldım. Gün geçtikçe altın değerleniyor. Paramı bu şekilde değerlendirerek artırmak istiyorum. Faiz gibi düşünün, bu şekilde yatırım yapıyorum. Altının şu sıralar düşeceğini düşünmüyorum. Elime para geçtikçe altın almaya devam edeceğim” dedi.

Altın fiyatlarının birden düşmesinden korktuğu için elindeki altınlarını bozduran bir vatandaş ise, “Uzun zamandır biriktirdiğim altınlarım vardı. Şu an altın fiyatları tavan yaptı. O yüzden elimdeki altınları bozdurarak nakit paraya çeviriyorum. Baktığınızda param katlanmış bile. Belki yarı fiyatına almışımdır. Altın sürekli artış gösteriyor ama bu artışında bir yere kadar süreceğini düşünüyorum o yüzden de değeri düşmeden bozdurmak istedim. Eğer artmaya devam ederse tekrar birkaç altın alıp kenara koyacağım” dedi.

Bu haber toplam 898 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.