Amaç; sağlıklı yaşam ve spor bilinci

Amaç; sağlıklı yaşam ve spor bilinci
Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından “Ulusal Herkes İçin Spor ve Sağlık Günleri” adıyla düzenlenen etkinlikte, sağlıklı yaşam ve...

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından “Ulusal Herkes İçin Spor ve Sağlık Günleri” adıyla düzenlenen etkinlikte, sağlıklı yaşam ve spor bilincinin oluşturulmasına dikkat çekildi.

Sinem Korkmaz

23-30 Eylül Avrupa Spor Haftası kapsamında, Muğla’nın Menteşe ilçesindeki Sınırsızlık Meydanı’nda Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından “Ulusal Herkes İçin Spor ve Sağlık Günleri” adıyla açılış etkinlikleri düzenlendi. Çeşitli spor branşlarının gösterimi yapılan etkinlikte sağlıklı yaşam ve spor bilincinin oluşturulmasına dikkat çekildi.

Atletizm, badminton, kick boks, futbol, hokey, tenis, basketbol, bisiklet ve karate sporlarının yapıldığı etkinliğe Muğla Valisi Orhan Tavlı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Mehmet Top, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli, antrenör ve sporcular katıldı.

Spor branşlarını tek tek ziyaret eden Vali Orhan Tavlı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ile beraberindeki heyet, sporcularla sohbet ederek başarılar diledi.

“MESAFESİ OLAN SPORLARI SEÇTİK”

Avrupa Spor Haftası etkinliklerinde spor bilincinin gelişmesi ve sağlıklı yaşam vurgusunun yapıldığını söyleyerek, pandemi gerekçesiyle mesafeli spor branşlarını sergilediklerini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, “Tüm Avrupa’da bu hafta boyunca yapılacak olan Avrupa Hareketlilik Haftası ve ‘Sağlıklı Yaşam’ temasıyla ülkemizde de bu hafta boyunca 81 ilde eş zamanlı olarak Herkes İçin Spor Federasyonu koordinasyonluğunda ve Gençlik ve Spor Bakanlığımızın uhdesinde spor bilincinin gelişmesi, sağlıklı yaşamın önemine vurgu yapılarak etkinlikler düzenleniyor. İlimizde de hafta boyunca bir dizi yapılacak etkinliklere spor bilincinin oluşturulması ve spor kültürünün toplumda yaygınlaştırılması, sporun daha fazla yayılması ve yaşam bilinciyle birlikte spor bilicinin de geliştirilmesi amaçlanarak bugün etkinliğimizi gerçekleştirdik. Fethiye Kayaköy’de başlayan spor etkinliğimiz Yatağan Lagina Antik Kentimizde devam edecek. Bu süreçte gerekli tüm tedbirlere riayet ederek etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz. Birçok branşımız olmasına rağmen burada sergilediğimiz sporları, sporcuların birbirleriyle temas etmedikleri branşlardan seçtik. Mümkün olduğunda sporcuların birbiriyle temas etmediği, mesafesi olan sporları seçtik. Bu yıl böyle oldu ama önümüzdeki günlerde en kısa zamanda pandemi dönemi atlatılarak her zamanki gibi neşeli ve bol organizasyonlu günlere dönmeye arzu ediyoruz. Gençlerimizde spor yapmak istiyor ama yaz spor kurslarımız mesafe kurallarına ve belli kriterlere uygun olarak devam ediyor. İnşallah pandemi biran önce spor dolu günlere ulaşmayı diliyorum. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.Amaç; sağlıklı yaşam ve spor bilinci

Öte yandan; pandemi döneminde boş durmadıklarını ve tesislerin bakımlarını yaptıklarını belirten İl Müdürü İlman, “Tesislerimizin bakım ve onarımını yaptık. Eksiklerimizi tamamladık. Pandemi dönemi bittiğinde tüm tesislerimiz sağlam ve hazır olacak” diyerek yeni sezona hazır olduklarını söyledi.

Bu haber toplam 656 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.