“Amatör futbolun ölmesine izin vermeyin”

“Amatör futbolun ölmesine izin vermeyin”
Ülke genelinde görülen Coronavirüs salgını dolayısıyla ara verilen amatör liglerin henüz başlamaması tepkilere yol açtı. Marmaris 1923 Spor Kulübü Başkanı Görkem Murat Dinç, “Amatör futbolun ölmesine izin vermeyin”...

Ülke genelinde görülen Coronavirüs salgını dolayısıyla ara verilen amatör liglerin henüz başlamaması tepkilere yol açtı. Marmaris 1923 Spor Kulübü Başkanı Görkem Murat Dinç, “Amatör futbolun ölmesine izin vermeyin” dedi.

SİNEM KORKMAZ

Marmaris 1923 Spor Kulübü Başkanı Görkem Murat Dinç, pandemi sürecinde oynanmasına ara verilen amatör liglerin yeniden başlamamasına tepki gösterdi. Tüm liglerin oynanmaya başladığını fakat amatör liglerde hala belirsizlik olduğunu söyleyen Dinç, “Hocaların ve sporcuların hayatları, hayalleri, gelecekleri ile oynadınız” dediç

“AMATÖR FUTBOLUN RUHUNA FATİHA”

Sporcuların yeşil sahalara geri dönmesini istediğini söyleyen Kulüp Başkanı Görkem Murat Dinç, “TFF ve TASKK, Antrenörler ve geleceğimiz olan çocuklarımız size haklarını helal etmiyor. İzin verin çocuğunuz, yaşamını tribünlerde seyirci olarak değil, sahada oyuncu olarak geçirsin.  Çocuklarımızın sesini duyan var mı? Bir nesil yok oluyor. Amatör futbolun ruhuna fatiha diyebiliriz artık. Bölgesel Amatör Ligi (BAL) oynanacak . Fakat Süper Amatör Ligi (SAL), 1. Amatör Ligi, 2. Amatör Ligi, U-19 Ligi, U-17 Ligi, U-16 Ligi, U-15 Ligi, U-14 Ligi, U-13 Ligi, U-12 Ligi, U-11 Ligi, geçen sene yarım sezon, bu sene tüm sezon yok edildi. Hep birlikte el birliği ile bir nesli yok ettiler. Hocaların ve sporcuların hayatları, hayalleri, gelecekleri ile oynadılar. Söylenecek o kadar çok şey var ki. Sadece Allah’a havale ediyorum.  Süper Lig ve TFF 1. Lig takımlarının altyapılarında oynayan U-19 oyuncularına demek ki virüs bulaşmıyormuş, onu anlıyoruz.  Pandemi önlemleri alınarak liglerinin oynanması kararı alındı. Herkesi tebrik ederim. Gençler için gerekeni yapmışlar. Peki Amatör Liglerde oynayan çocukların, gençlerin günahı ne? Zerre kadar değerimiz olmadığını bir kez daha anladık. Helal olsun size TFF, helal olsun size TASKK. Hepsini ilk önce Allah’a sonra Spor kamuoyuna havale ediyorum. Amatör futbolun ölmesine izin vermeyin. Gençlik ve Spor Bakanımız sayın Dr. Mehmet Kasapoğlu’ndan ve tüm yetkili bakanlarımızdan tek istediğimiz futbol sahalarımız açılsın ve antrenmanlarımız başlasın istiyoruz. Bizi TFF ‘nin ve TASKK ‘ın elinden kurtarın lütfen. Corona olmayan yada Vaka sayısının az olduğu illerde ligler başlayabilir. Verilecek  bu karar vaka sayısının fazla olduğu diğer illere örnek olur. Futbola biran önce başlamak isteyen vaka sayısının fazla olduğu illerde, önlemlerini artırarak Corona illetinden kurtulmuş olur. Tek istediğim, en kısa sürede tekrar çözüm yolları üreterek geleceğimiz olan çocuklarımızı yok etmeden, çok özledikleri yeşil sahalara geri kazandıralım” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZIN ELİNDEN KİM TUTACAK”

Yetkililerin durum ile ilgili çözüm bulmasını istediğini belirten Dinç, “Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Kasapoğlu, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca ve Devlet yetkililerinden tek isteğimiz var. Yeter ki Futbol Sahaları açılsın.Biz Antrenörler olarak geleceğimiz olan çocuklarımızın yok olmaması için elimizden geleni yapmaya hazırız. Çocuklarımızın elinden kim tutacak. Pandemi önlemlerini alıp, tüm kurallara uyarak, antrenmanlar, hazırlık maçları ve turnuvalar yaparak, gerekirse kendi ligimizi kurup çocuklarımızı tekrar yeşil sahalara geri getirebiliriz. Antrenörlerini ve sporcularını yok sayanlara gereken cevabı sahada vermeye hazırız. TFF ve TASKK hepimizi yok saydı. Hep birlikte el ele vererek geleceğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkalım lütfen” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 712 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.