Amatör Spor Haftası Muğla’da Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Amatör Spor Haftası Muğla’da Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı
SİNEM KARAKAYA- Tüm Türkiye’de olduğu Amatör Spor Haftası Muğla’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde...

SİNEM KARAKAYA- Tüm Türkiye’de olduğu Amatör Spor Haftası Muğla’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan Amatör Spor Haftası etkinlikleri başladı. 7 – 13 Ekim tarihlerinde kutlanan etkinlik Cumhuriyet Meydanı’ndan kortej yürüyüşü ile başladı.

Etkinliğe Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, İlçe Müdürü Mutlu Uzun, Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Mehmet Top, sporcular ve öğrenciler katıldı.

7 – 13 Ekim tarihlerinde kutlanan Amatör Spor Haftası kapsamında hafta boyunca çeşitli etkinlikler olacağını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman; “7-13 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası’nı Muğla’mızda geniş bir katılımla kutluyoruz. Hafta boyunca çeşitli etkinliklerimiz olacak.  Birçok spor dalında müsabakalar olacak. Bu haftanın temel amacı, amatör sporun ve spor yaşamının tüm tabana yayılması. Bakanlığımızın bu doğrultuda büyük projeleri var. Okul sporlarının geliştirilmesi, mahallelere kadar sporların inmesi ve küçük yaşta sporun öneminin kavranması ve tüm hayatımızın bir parçası haline gelmesi hususunda yapılan çalışmaların tümden amacına ulaşması için bu sporları tüm yaşamımıza, 365 güne yayma amacı taşıyor. Okullarımız, amatör sporcularımız, teşkilatımız, sivil toplum örgütleriyle birlikte bu hafta boyunca sporun önemini anlatacağız. Çok çeşitli etkinliklerimiz var. İlçelerimizde de kutlanıyor. Bu haftayı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Katılan herkese teşekkür ederim.” Dedi.

Lisanslı sporcu sayısını arttırmayı hedeflediklerini belirten Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Mehmet Top; “ Spor Bakanlığı Genel Müdürlüğü ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonunun yaptığı bir organizasyon. Muğla’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ildeki diğer katılımcılarla birlikte organizasyon yapıyoruz. Amatör sporların tüm kamuoyuna duyurulması amacımız. Lisanslı sporcu sayısının gittikçe arttırmaya yönelik bir çalışma. Yürüyüşümüzü yaptık şimdi çeşitli etkinlikler yapacağız. Hafta boyunca da birçok etkinlik yaparak Amatör Spor Haftası’nı tamamlamış olacağız.” Şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Meydanı’ndan sporcularla birlikte başlayan kortej yürüyüşünün ardından etkinlikler Atatürk Stadyumu’nda devam etti.

Dans gösterisi ile başlayan etkinlik, jimnastik adı altında trambolinde öne salto, masa tenisi, voleybol, futbol, badminyon, koşu, halter ile devam etti. Öte yandan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ve Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Mehmet Top, sporcularla birlikte etkinlikleri sürdürdü.

Bu haber toplam 533 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.