Süleyman Akbulut

Süleyman Akbulut

AMBLEMLE BELEDİYE BAŞKANI SEÇTİKÇE, TATLININ TADINI HİÇ BİLEMEYECEĞİZ!

AMBLEMLE BELEDİYE BAŞKANI SEÇTİKÇE, TATLININ TADINI HİÇ BİLEMEYECEĞİZ!

ABD'li bilim insanından dikkat çeken karşılaştırma:

“Maske, coronavirüse karşı aşıdan daha garantili”

 

Salgın dönemiyle ilgili dikkat çeken haberlerden bir tanesi.

İlgimi çekti okudum. Şöyle diyordu haberde:

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Direktörü Robert Redfield, yüz maskesinin coronavirüse karşı korunma noktasında aşıdan daha garantili olduğunu belirterek, "Aşının herkeste aynı oranda işe yarayamayabilir. Maske ise doğru kullanan herkesi büyük oranda korur" dedi.

Redfield, yüz maskelerinin son derece önemli olduğuna vurgu yaparak, "Maskenin işe yaradığına ilişkin çok net bilimsel kanıtlarımız var, hatta şunu bile söyleyebilirim, yüz maskesi Covid-19'a karşı korunma noktasında aşıdan daha garantili." ifadesini kullandı.

Yaşamımızda nefes almanın ne kadar kıymetli olduğunu taktığımız maskenin yaşam konforumuz üzerindeki olumsuz etkisinden görüyor ve anlıyor olsak bile, etki oranının kıymeti sanırım ortaya konmuş bu haberde.

Bu nedenle duyarlılığımızı ve bu yöndeki etkin mücadeleye katkı koymak adına maske takmayı sürdürelim lütfen.

Başka bir izahı yok. Maskemizi takalım, temastan kaçınalım, sosyal mesafemize dikkat edelim. Bunları yerine getirdikten sonra mücadelenin daha da kolaylaşacağını her gün defalarca dile getiren uzmanlarımıza kulak asalım.

Asalım ki, bu keyifsiz günlerimiz son bulsun.

***

Bugün böyle bir farkındalık içermesini umduğum bir girişle yazıma başladım.

Coranaydı, maskeydi derken, gözüme bir başka haber ilişti.

Ama inanın argo tabirle sallamak gayesiyle değil, beklenti ve temenniyle alakalı bir niyetle kaleme aldım.

O haberin başlığı:

“Son büyükşehir anketinde bomba sonuçlar!

Corona tedavisi gören Muhittin Böcek zirveye yerleşti”

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, Eylül ayı anket sonuçlarını paylaşmış. Ankete göre; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 63.8 oy oranı ile Türkiye'nin en beğenilen büyükşehir belediye başkanı olmuş. Ankette Mansur Yavaş yüzde 59.5, Ekrem İmamoğlu yüzde 59, Tunç Soyer ise yüzde 62,1 oranında kaldı.

Muğla’yı da görmeyi beklediniz değil mi?

Daha çok beklersiniz.

Şuan yaşam mücadelesi veren Muhittin Böcek’i kutluyoruz. Kendisine Allah’tan şifa diliyoruz.

Seçmeninin güven ve beğenisine mazhar olmak kolay bir şey değil.

Başkan Böcek’te hastaneden çıkınca, bizim Başkan Gürün gibi bir basın toplantısı düzenleyip, coronavirüs salgınına yakalandığının duyurulmuş olmasına ya da hastalığıyla ilgili sürece yönelik basına haber verilmesini eleştirir mi bilmem.

Gerçi Böcek hastalığını kendi sosyal medya hesabından yine kendisi duyurmuştu ama uyutulduğunu basına veren doktorlara ya da hastane yönetimine sitem eder ya da kızar mı bilemiyoruz.

Ya da haberi yapanlara karşı, kendisine yakın gördüğü basın kuruluşlarına, haber yalanlatır tarzda, “benim salgınım hafifti” gibi bir haber girişiminde bulunur mu onu da bilmiyoruz.

Neyse Sayın Böcek’e geçmiş olsun dileyip, konumuza dönelim.

Habere dönelim. Haber şöyle devam ediyor:

“Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz'ın açıkladığı, Eylül ayı anket sonuçlarına göre 30 Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan ankette vatandaşlara ‘Yaşadığınız ilin büyükşehir belediye başkanlığı seçimi yenilenecek olsa mevcut başkana oy verir misiniz?’ ve ‘Belediye başkanınızın yaptığı icraatları beğeniyor musunuz’ sorusu yöneltildi. Antalya Büyükşehir Belediye Belediyesi tarafından yapılan açıklamada anket sonucuna göre, en çok beğenilen belediye başkanı yüzde 63.8 oy oranı ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek olduğu bildirildi.

Halen hastanede coronavirüs tedavisi devam eden Başkan Böcek, 30 büyükşehir belediye başkanı arasında ilk sırada yer aldı. En çok beğenilen büyükşehir belediye başkanları anketinde Mansur Yavaş yüzde 59.5, Ekrem İmamoğlu yüzde 59, Tunç Soyer ise yüzde 62,1 oranında kaldı.”

“SEÇMEN MEVCUT BAŞKANLARDAN MEMNUN” ara başlığıyla devam eden haber, şu ifadelerle son bulmuş:

“Seçimler yenilense mevcut büyükşehir belediye başkanına oy verir misiniz?" sorusuna İstanbul'dakiler yüzde 57.9, Ankara'dakiler yüzde 58 ve İzmir’dekiler yüzde 62.8 oranında 'Evet' yanıtını verdi.

***

Memnuniyet önemli.

Bu anketteki memnuniyet oranları da hatırı sayılır oranlar.

Bu oranlar bir gerçeği de ortaya koyuyor aslında.

O da seçmenin parti ambleminden çok adaya oy verdiğine…

Tabi sözü edilen şehirlerde, biz de değil.

Biz de durum maalesef böyle işlemiyor.

Bizim ilimizde önce parti amblemi fanatizmiyle oy veriliyor, sonra da “suyum kesik”, “altyapı neden bitirilemiyor” “sokaklar kazılıyor, öyle bırakılıyor”, “kent meydanı projesine el atan tüm müteahhitler batıp, batıp kaçıyor”, “kent müzesinde de müteahhit sorunu”, “elim kırılsaydı da vermeseydim” gibi ahlı vahlı serzenişler yaşanıyor.

Hatta büyükşehir seçimlerinde mevcut başkanımız ve partili ekibi, hiçbir program ve proje ortaya koymadan, “bağımsız adaya vereceğiniz oylar AKP’ye gidecek” ya da “bağımsız aday gelirse şehirde mafyavari adamlar gezecek “algısıyla seçimi kazanma yoluna gitmişti.

Bu bile yetti. Ver sloganı…

Proje, program ve hizmet kimin umurunda?

Bu durumda kimse hizmet alamadığında feveran etmemeli gerçeği ortaya çıkmıyor mu?

İlginç bir seçmen yapımız var açıkçası.

Yukarıda diğer iller için seçmen memnuniyetini ortaya koyan “Seçimler yenilense mevcut büyükşehir belediye başkanına oy verir misiniz?" sorusuna verilen “evet” yanıtı ve oluşan memnuniyet oranları, biz de hatırı sayılır bir “hayır” cevabına dönüşmüş olsa bile, bu “hayır” sandığa yansımaz, yansımıyor.

Şaka gibi. Hatta tez konusu.

İşte bu yüzden de bizim memleket bu anketin sıralamalarının hiçbir yerinde yer alamıyor.

Çünkü memnuniyetle işimiz yok.

Sonlandırırken, sıralamaya girmeye hak kazanmış illerin büyükşehir belediye başkanlarını seçmen beğeni oranlarıyla sunarak, merakınızı giderelim:

“Adana Zeydan Karalar % 58, Ankara Mansur Yavaş % 59,5, Antalya Muhittin Böcek % 63,8, Aydın Özlem Çerçioğlu % 58,7, Erzurum Mehmet Sekman % 62,1, Eskişehir Yılmaz Büyükerşen % 58,6, Hatay Lütfü Savaş % 56,5, İstanbul Ekrem İmamoğlu % 59.0, İzmir Tunç Soyer % 62,1, Kahramanmaraş Hayrettin Güngör % 61,0, Konya Uğur İbrahim Altay % 57,3, Manisa Cengiz Ergün % 57,9, Mersin Vahap Seçer % 58,6, Şanlıurfa Zeynel Abidin Beyazgül % 57,4, Tekirdağ Kadir Albayrak % 59,9.”

Hayatında hiç tatlı yemeyen bir adam, o tatlının lezzetini hiç bilmez, bilmeyecektir. Bizler de “memnun musunuz?” sorusuna “evet” diyebilmemiz için tatlıyı tatmış olmamız gerekir.

Biz de hiç tadamadık ki…

 

Bu yazı toplam 1411 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Süleyman Akbulut Arşivi
SON YAZILAR