Ambulansa Yol Yok

Ambulansa Yol Yok
Muğla Menteşe de, ambulans geçişi için en zor olan yolların, tek yönlü Uğur Mumcu Bulvarı ve Atatürk Caddesi olduğu görüldü.Uğur Mumcu Bulvarı’nda...

Muğla Menteşe de, ambulans geçişi için en zor olan yolların, tek yönlü Uğur Mumcu Bulvarı ve Atatürk Caddesi olduğu görüldü.

Uğur Mumcu Bulvarı’nda araçların tek yönde ilerlediği yolda, sadece bir tek araca uygunluk olması, araçların sağa ya da sola kaçış noktalarının bulunmaması, acil durumlarda hastaya hızlı bir şekilde yetişmesi gereken ambulansın çaresiz kalmasına sebep olduğu belirtildi. Yol güzergâhını kullanan kişilerin ve çevre esnafının özellikle dikkat çektiği yol sıkıntısına, bir çözüm bulunması istendi.

Teslime YILDIRIM

Uğur Mumcu Bulvarı’ nda bulunan bisiklet yolu ile kaldırımların geniş yer kaplaması,  araçların kullanması gereken yolun daralmasına sebep olduğunu belirten bölge yaşayanları, yol darlığına çözüm bulunması için yetkilileri göreve çağırdı.

Tek aracın geçebildiği yolların yarattığı trafiğin sıkışıklığının, sadece ambulansları değil, acil işi olan kişileri de etkileyeceğini dile getirenler, tek yönlü de olsa her yol güzergâhında, mutlaka kaçış yolları bulunmasının önemini vurguladı.

Kullanım Dışı Yollar

Öte yandan Menteşe’ de, Atatürk Bulvarı üzerinde de benzer sorunların yaşandığını söyleyen esnaflar, “Sol tarafta bisiklet yolu var, sağ tarafta ise yol boyu park eden araçlar! Acil durumlarda, başka bir araca yol verilmesi mümkün olmuyor. Genişleyen kaldırımlar,  park eden araçlar ve bisiklet yolu, aynı yol üzerinde toplanmış! Bu durum, acil geçmesi gerek araçları, zorda bırakıyor.” anlatımında bulundu.

Sorunlara ortak çözüm üretilmesi gerektiğini söyleyen Muğla Yaşayanı Esnaflar, hem yayaların, hem de araçların mağdur edilmeyeceği bir yolun daha kullanışlı olacağını belirtti. Yol kenarlarına park eden araçlara bir önlem getirilmemesini bir başka sorun olarak gören Muğlalılar, yolların amacına hizmet etmediğini söyleyip, “Muğla Yolları, kapsama alanı dışında!” esprisini yaptı.

Bu haber toplam 2492 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.