Elvan Göçer

Elvan Göçer

ANA GİBİ YAR, BABA GİBİ DİYAR OLMAZ

ANA GİBİ YAR, BABA GİBİ DİYAR OLMAZ

ANA’dır soran, sarmalayan, koruyan kollayan.

ANA’dır, ailede en çok cefayı çeken, canından çok sevdiği ciğer pareleri ile eşi arasında köprü vazifesi yapan.

Hele çalışan analarımız var ki…Sıcak soğuk demeden tarlada çalışan kadınlarımız, esnaf olan kadınlarımız.Doktor, hemşire akşama kadar çalışan, ev bütçesine destek olan, akşam olunca ikinci mesaisi başlayan elleri öpülesi kadınlarımız, analarımız asıl mesleklerini icra etmek için canla başla yeri geldiğinde kendisinden ödün veren ANA’larımız hakkınız ödenmez.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) ANA’larımızın değerini ifade etmek için, “Cennet annelerin ayaklarının altındadır” demiştir.

Zordur Gadın Moğla’da kadın olmak, ANA olmak.

Halbuki çalışkan, üretken varlıklardır kadınlarımız, ANA’larımız. Bir işi yaparken diğer başka bir işle ilgilenip, aynı zamanda düşünebilen tek varlıktır kadın. Hele hele ANA’lık…

Ahtapotun kolları gibidir o değerli insanlar. Ocakta çorbasını karıştırırken bir tarafta çocuğuyla ilgilenen, iş yerinde çalışırken akşam evde yapacağı yemeği düşünen, evde temizlik yaparken bir taraftan telefonda arkadaşıyla sohbet eden değerli insandır kadın, eşsiz varlıktır ANA.

Önemli olan, bu eşsiz varlıklar  yaşantımızdan ayrılmadan kıymetini bilmek, sevgimizi onlar hayattayken gösterebilmek.

Bakın Anneler Günü geçeli iki gün oldu. 12 Mayıs’ta kalmadı sadece o günün güzellikleri. O gün günlerini kutladığımız, eşsiz sevdiğimiz ANA’larımız hala aynı yerindeler. Hadi bugünde, yarında, başka günlerde de onlara değerli olduklarını, onları çok sevdiğimizi hissettirelim. Yılda bir gün değil her dem sevildiklerini, önemli olduklarının duygusunu yaşatabiliyorsak işte en hayırlı evlat sizsiniz, ne mutlu size.

Çalışkanlığı, samimiyeti ve özverili çalışmaları ile gönüllere girmiş Muğla Valimiz, cennet Muğla’mızın annesi olarak gördüğümüz Sn. Esengül Civelek Hanımefendi’nin önderliğinde, öncelikle şehit Annelerimiz olmak üzere , cefakar, vefakar annelerimizle birlikte tüm annelerimizin, anne adaylarımızın ve evladı olmadığı halde her gördüğü çocuğa anne sevgisi verebilen, onları öz evladı gibi seven vefalı tüm annelerimizin, annesi hayatta olmayıpta onlara annesizliği hissettirmeyen anne gibi bakan sarıp sarmalayan tüm babalarımızın da özel ve anlamlı günlerini canı gönülden kutluyorum.

Unutmayalım.

ANA GİBİ YAR, BABA GİBİ DİYAR OLMAZ.

Bize her gün “ANNELER GÜNÜ”.

Bu yazı toplam 12039 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Elvan Göçer Arşivi
SON YAZILAR