Anadolu Üniversitesi başarıyı ödüllendirdi

Anadolu Üniversitesi başarıyı ödüllendirdi
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültelerinde uzaktan eğitim alan ve başarılı olan Muğla’daki öğrenciler için ‘Başarı Belgesi’...

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültelerinde uzaktan eğitim alan ve başarılı olan Muğla’daki öğrenciler için ‘Başarı Belgesi’ töreni düzenlendi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi salonunda düzenlenen törene İktisat Fakültesi ve İşletme Fakültesi Dekanı, Dekan Yardımcıları, Açıköğretim Sistemi Öğretim Üyeleri, Program Koordinatörleri, büro yöneticileri, büro çalışanları, öğrenciler ve öğrenci yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Anadolu Üniversitesi’nin tanıtım filminin izlenmesi ile devam etti. Törene katılanlar, Anadolu Üniversitesi Halk Bilimi Araştırma Merkezi tarafından müzik dinletisi sunuldu.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güler Gürsoy, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Sistemi Türk Yüksek Öğretimi öğrenci hayatına 1982 yılından bu yana hizmet sunmaya başarı ile devam ettiğini belirtti. Gürsoy, “Bugün ulaşmış olduğumuz aşamada, sadece ülkemiz sınırlarında değil, dünyanın birçok ülkesinin sınırları içinde olan küresel bir eğitim sistemi. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim sistemi bu alanda gelişmiş teknolojileri ve hizmet alanlarını kullanarak çok iyi bir yere geldi. Bizim tek eksiğimiz, öğrencilerimiz ile bir araya gelerek bir etkinlikte bir araya gelemiyoruz. Biz de bunu çözmek için ne yapabiliriz dişe düşündük ve bu şekilde illerimizde düzenlediğimiz etkinlikler ile bir araya gelmeye çalıştık. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Bu etkinliğin dışında çeşitli sektör buluşmaları yapılıyor. Açık Öğretim kütüphane sistemimiz var. Bunun yanında açık forum diyebileceğimiz bir sisteme geçtik. Bu tür etkinliklerin sayısı ihtiyaçtan yola çıkarak giderek artıyor. Bu eksikliklerin kapandığını gördükçe bizler daha mutlu oluyoruz” dedi.

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Hakan Kağnıcıoğlu, eğitimin önemini herkesin bildiğini belirterek, “Yaşam boyu öğrenmeyi, 7’den 77’ye herkese fırsat eşitliği sağlayarak eğitimi ayaklarınıza getirmeye çalışıyoruz. Sadece Türkiye değil, dünyanın birçok ülkesine ulaşmaya çalışıyoruz. Bu törenlerimizdeki amacımız sizlerin bizi tanıması, aynı zamanda bizlerin de sizleri tanımaya çalışması. Çünkü biz burada açık öğretim ve uzaktan eğitim diyoruz, ama biz size yakın olmaya çalışıyoruz. Bizim buradaki en önemli amacımız sizlere eğer istiyorsanız bir şeyler öğretmek. Bizim herkesimden insana öğrenciliği tattırmaya çalışıyoruz. Bunu da başarılı oluğumuzu düşünüyorum. Gittiğimiz illerde güler yüzlü ve bizi kucaklayan insanlar görüyordum. Bu tören bir başarıyı ödüllendirme töreni. Birçoğunuz çalışan insanlarsınız. Burada başarılı olmak örgün eğitimden daha zordur” dedi.

Konuşmaların ardından Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nde öğrenimlerini sürdüren değişik meslek gruplarından ve yaştan öğrencilere başarı belgeleri verildi. Belge törenini ardından toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

Bu haber toplam 669 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.