Ankara katliamı unutulmadı

Ankara katliamı unutulmadı
Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, 10 Ekim kanlı Ankara katliamının 1. Yılı nedeniyle terörü lanetleyen bir kınama mesajı yayımladı.CHP...

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, 10 Ekim kanlı Ankara katliamının 1. Yılı nedeniyle terörü lanetleyen bir kınama mesajı yayımladı.

CHP Muğla il Başkanı Mürsel Alban; ‘‘Bugün tarihin en karanlık cumartesilerinden biri 10 Ekim 2015 Kanlı Ankara Katliamı’nın 1. Yılı. Hatırladığımız değil, aklımızdan çıkarmadığımız bir gün 10 Ekim 2015.. Hükümetin ihmalkarlığı ile Ankara Garı önünde Emek, Barış ve Demokrasi için bir araya gelen vatandaşlarımızdan 101’ini teröre kurban verdik. Özgürlüğe, kardeşliğe, iyiye ve yaşama umutla sahip çıkanların buluşmasıydı 10 Ekim… Onlar sadece barış istedi, barış için yürüdü. Acımız ve öfkemiz hala çok taze ancak anmamız bile yasak!

Bombaların patladığı, terör olaylarının devam ettiği, her gün şehit ve ölüm haberleri aldığımız gözyaşı ve acının egemen olduğu bir Türkiye ortamını yaşıyoruz.

Kin ve öfke toplumumuzu öyle ayrıştırdı ki bu ülkenin evlatları öldükçe, bu ülkenin değerleri de birbir yok olmakta. Şehit haberlerinin olmadığı bir gün geçmiyor. Hakkari Şemdinli’de meydana gelen terör saldırısı sonucu yaşamını yitiren 10’u asker 18 vatandaşımıza da Allah’tan rahmet diliyorum.

Mürsel Alban; “O hal, bu hal çözüm değil. Tek çözüm insanların normal haline dönmesi için politikalar üretilmesi” Barışın bombalandığı, insanların katledildiği bir Türkiye tablosuna sabrımız kalmadı. O hal, bu hal çözüm değil. Tek çözüm insanların normal haline geri dönmesi. Biz CHP olarak Türkiye’de barış dilinin hakim olması için her türlü hukuki ve demokratik mücadeleyi sürdürmeye kararlıyız. Millet olarak refah ve huzura erişmemizin yolu BARIŞ’tan geçiyor.

Bu haber toplam 751 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.