Anlamlı kapaklar

Anlamlı kapaklar
Muğla’nın Yatağan ilçesinde yaşayan 26 yaşındaki Fatihcan Pınar, biriktirdiği pet su şişelerinin mavi kapaklarıyla engellilere umut oluyor. Pınar,...

Muğla’nın Yatağan ilçesinde yaşayan 26 yaşındaki Fatihcan Pınar, biriktirdiği pet su şişelerinin mavi kapaklarıyla engellilere umut oluyor. Pınar, bugüne kadar biriktirdiği 75 bin kapak karşılığında aldığı tekerlekli sandalyeyi engellilerin kullanımı için bağışta bulundu. Yaklaşık 9 aydır mavi kapak topladığını söyleyen genç hayırsever, ihtiyaç sahipleri için daha çok kapak biriktireceğini dile getirdi.

Sinem Korkmaz

Muğla’nın Yatağan ilçesinde özel bir şirkette makine operatörlüğü yapan 26 yaşındaki Fatihcan Pınar, yaklaşık 9 aydır pet su şişelerinin mavi renkteki kapaklarını toplayarak, engelli vatandaşlara umut oluyor. Bugüne kadar 100 bine yakın kapak toplayan Fatihcan Pınar, ilk etapta topladığı 75 bin kapak karşılığında temin ettiği tekerlekli sandalyeyi engelli bir vatandaşın kullanımı için bağışladı. Daha fazla insana dokunabilmek adına kapak toplamaya devam edeceğini söyleyen genç hayırsever Pınar, “Büyükşehirlerde bu kapakların toplanabilmesi için toplama yerleri yapılmalı ve insanlar bu konuda bilinçlendirilmeli. İnsanlar sandalyeyi gönderdiğim teyzenin mutluluğunu görselerdi, inanın zaman kaybetmeden kapak toplamaya başlarlardı” dedi.

Mavi kapak biriktirmeye işyerinde başladığını dile getiren Fatihcan Pınar, “Bir gün iş yerinde yemek yerken tüm şişelerin atıldığını gördüm.  Kapaklar israf olacağına birilerinin hayatına dokunabileceğini düşündüm. İlk olarak, ‘kapakları toplayayım belki iş yerimden birinin yakını, bir akrabası vardır, ihtiyacı olan ona veririz’ dedim. Sonra iş yerimdeki şefime düşüncelerimi anlatarak işyerinin farklı farklı yerlerine kapaklar için kova koymak istediğimi söyleyerek izin aldım. Farklı köşelere kovalar koyarak üzerine ‘mavi kapak toplama’ diye yazı yazdım. İş arkadaşlarım sağ olsunlar duyarsız kalmayarak bana destek oldular. Kapaklar biriktikçe eve getirdim. Sonrasından sokakta yerlerde gördüğüm kapakları toplamaya başladım. Hala mavi kapak toplamaya devam ediyorum. Eve getirdiğim kapakları babam ve kız kardeşim ile birlikte sayarak poşetledik” dedi.

“TOPLAMA YERLERİ YAPILMALI”

Kapakları biriktirmeye devam edeceğini söyleyen Pınar, “75 bin kapağa bir tekerlekli sandalye alabiliyoruz. Benim elimde 100 bin kapak vardı. 75 bin kapağa bir sandalye alarak ihtiyaç sahibine gönderdim. Kapakları biriktirmeye devam ediyorum. Elimden geldiğince yardımlarıma devam edeceğim. Bu fikir aklıma bir anda geldi. Hem birine yardım etmek istedim, hem de çevre kirliliğini önlemek istedim. Bu zamana kadar ailemin ve çevremin desteği ile kapak biriktirdim. İsterim ki böyle duyarlı konulara daha çok insan dahil olsun. Büyükşehirlerde bu kapakların toplanabilmesi için toplama yerleri yapılmalı ve insanlar bu konuda bilinçlendirilmeli. Emin olun mavi kapak toplama noktaları olsa daha çok kapakla daha çok ihtiyaç sahibine ulaşılır. İçilen su şişeleri kapakları ile birlikte çöpe atılıyor oysa insanlar o küçük kapakla başka insanların hayatlarına dokunabileceklerini bilseler her şey daha güzel olur” dedi.

“O KADAR GÜZEL BİR DUYGU Kİ”

Fatihcan Pınar sözlerini şöyle sürdürdü: “Aldığım sandalyeyi iş yerimden bir arkadaşımın halasına teslim ettik. Sonrasında bize fotoğraflar geldi. Fotoğrafları gördükçe hala duygulanırım. İnanın o kadar güzel bir duygu ki. Ben hiçbir zaman bu konuda kendimi göstermek isteyen biri olmadım, bunun içinde yapmadım fakat herkese sesimiz ulaşsın, daha çok ihtiyaç sahibi insan mutlu olsun istiyorum.”

Bu haber toplam 570 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.