Anlamlı kapaklara destek gecikmedi

Anlamlı kapaklara destek gecikmedi
Gazetemizin 16 Aralık 2020 tarihli sayısında yayınladığımız “Anlamlı Kapaklar” başlıklı haberimiz ses getirdi. Haberimiz üzerine, Menteşe’de...

Gazetemizin 16 Aralık 2020 tarihli sayısında yayınladığımız “Anlamlı Kapaklar” başlıklı haberimiz ses getirdi. Haberimiz üzerine, Menteşe’de faaliyet gösteren Kaptan Sürücü Kursu çalışanları da, engelli vatandaşlar için mavi kapak topladı. Kurs sahibi Yavuz Benzer, “Haberi gördükten sonra hemen harekete geçtik. Mavi kapak toplamaya devam edeceğiz” dedi.

Sinem Korkmaz

Muğla’nın Yatağan ilçesinde yaşayan 26 yaşındaki Fatihcan Pınar adlı vatandaşın, biriktirdiği pet su şişelerinin mavi kapaklarıyla engellilere umut olmaya çalıştığı ve biriktirdiği 75 bin kapak karşılığında aldığı tekerlekli sandalyeyi, engellilerin kullanımı için bağışta bulunduğuna yönelik “Anlamlı Kapaklar” başlığıyla gazetemizde yayınlanan haberimiz ses getirdi.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren Kaptan Sürücü Kursu çalışanları da, engelli vatandaşlar için mavi kapak topladı.

Kurs sahibi Yavuz Benzer, mavi kapak toplamaya devam ederek Fatihcan Pınar’a ulaştıracağını belirtti. Benzer, “Fatihcan Pınar kardeşimizi bu duyarlı davranışından ötürü tebrik ederim. Desteklerimiz sürecek” dedi.

Herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini söyleyen Yavuz Benzer, “Haberi okuduğumda Fatihcan kardeşimizin yapmış olduğu bu duyarlı işten ötürü çok memnun oldum. Neden bizimde bir katkımız olmasın diye düşündük ve bizde işletme olarak mavi kapak toplamaya başladık. Kısa bir süre içerisinde elimizden geldiğince çok kapak toplamaya çalıştık. Fatihcan kardeşimize ulaştırılması için gazetenize teslim ettik. Mavi kapakları toplanmaya devam edip elimizden geldiğince engelli arkadaşlarımıza destek olmaya çalışacağız. Tüm Muğla olarak bu konuda duyarlı davranmamız gerektiğini düşünüyorum. Az çok demenden herkes kapak toplasa çok güzel şeylere vesile olabilir. Herkes şişe kapaklarını çöpe atarken, ‘birilerine faydalı olabilirim’ diye düşünmeli ve o kapakları biriktirmeli. Birlik olduktan sonra yapılmayacak hiçbir şey yok. Biz Menteşe’den yardım elimizi uzatmaya hazırız. Tüm esnaflarımızı ve vatandaşlarımızı bu güzel yardım kampanyası için kolları sıvamaya davet ediyorum. Muğla Gazetesine de bize bu duyarlı haberleri duymamızda yardımcı olduğu için teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 306 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.