"ANNE ADAYLARI AŞI OLMALI"

"ANNE ADAYLARI AŞI OLMALI"
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video konferans yöntemiyle düzenlenen Coronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, Bilim Kurulu'nun, bağışıklık sistemi zayıf vatandaşları özel olarak ele...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video konferans yöntemiyle düzenlenen Coronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, Bilim Kurulu'nun, bağışıklık sistemi zayıf vatandaşları özel olarak ele aldığını ve aşı olma durumlarını değerlendirdiğini belirtti.

Bağışıklık sistemleri düşük olan vatandaşların aşı olmaları için özel bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Bakan Koca hamile vatandaşların da aşı olması gerektiğini söyledi. Koca, “Gebelerimizin de hastalığa yakalanmalarında artış yaşanmıştır. Bu salgının seyrinde yeni bir durum. Gebelerimizin aşı olmalarında bir tereddüt olmaması gerektiği bir kere daha bilim kurulumuzca ortaya konmuştur. Anne adaylarımız tereddüt etmeden aşılarını olmalılar" dedi.

 “MUTLAKA AŞI OLUNMALI” 

Muğla Tabip Odası Başkanı Cafer Şahin, “Biz Türk Tabipler Birliği ve Muğla Tabip Odası olarak gebelikte ilk 3 aydan sonra aşılanmanın çok faydalı ve yerinde olabileceğinin düşüncesindeyiz. Çünkü gebeler coronaya yakalandığı zaman hastalığı ağır atlatıyor. Yani gebelerde virüs daha ağır seyrediyor diyebiliriz. Yoğun bakıma riski çok yüksek. Bu neden le biz özelikle gebeliğin ilk 3 ayından sonra mutlaka aşı olunması gerektiğini söylüyoruz” dedi.

Bu haber toplam 250 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.