Antik Kentteki Çalışmalara Yatağan Halkının Eli Değdi

Antik Kentteki Çalışmalara Yatağan Halkının Eli Değdi
Sevil OLUÇ- Muğla’nın Yatağan İlçesi’ndeki Stratonikeia Antik Kenti ve Lagina Kutsal Alanı’nda Yatağan merkez ve köylerinden gelen vatandaşlar da...

Sevil OLUÇ- Muğla’nın Yatağan İlçesi’ndeki Stratonikeia Antik Kenti ve Lagina Kutsal Alanı’nda Yatağan merkez ve köylerinden gelen vatandaşlar da çalıştı. Kazı Başkanı Bilal Söğüt, TYP kapsamında çalışan ve süreleri dolan Yatağan halkının yeniden çalışmalara katılmasının faydalı olacağını dile getirdi.

Muğla’nın Yatağan İlçesi Eskihisar Mahallesi’nde bulunan Karia Bölgesi’ndeki Stratonikeia Antik Kenti’nde 2008 yılından ve Yatağan’ın Turgut Mahallesi’ndeki Lagina Hekate Kutsal Alanı’nda 2016 yılından beri devam eden kazı, araştırma ve restorasyon çalışmalarında, Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt’ün başkanlığında Yatağan halkı da çalıştı. Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR)’un Toplum Yararına Projesi (TYP) kapsamında Stratonikeia ve Lagina çalışmalarında Yatağan halkı ve eğitimleri kapsamında çalışmalara katılan Pamukkale Üniversitesi öğrencileri birlikte faaliyet yürüttü. Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, TYP süreleri dolan Yatağan halkının yeniden TYP kapsamında çalışmalara katılmasının faydalı olacağını dile getirdi.

Bu haber toplam 1732 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.