ANTİK TAŞ OCAĞINDA KONSER

ANTİK TAŞ OCAĞINDA KONSER
Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda düzenlenen 18. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Naz İrem Türkmen ve İlyun Bürkev’in solist olarak katıldıkları, Şef Nil Venditti yönetimindeki El Ele Müzik Senfoni Orkestrası konseri...

Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda düzenlenen 18. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Naz İrem Türkmen ve İlyun Bürkev’in solist olarak katıldıkları, Şef Nil Venditti yönetimindeki El Ele Müzik Senfoni Orkestrası konseri ile 2 bin 500 yıllık tarihi taş ocağında devam etti…

2021 Ocak ayında pandemiden etkilenen sanatçılara destek olmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi bünyesinde kurulan “El Ele Müzik Senfoni Orkestrası”, genç İtalyan-Türk şef Nil Venditti yönetiminde, Gümüşlük’teki Antik Taş Ocağında bir konser verdi. Türkiye’nin genç yeteneklerinden Viyolonist Naz İrem Türkmen ve Piyanist İlyun Bürkev konserde solist olarak yer aldılar.

El Ele Müzik Senfoni Orkestrası kuruluşundan bu yana 7 konser verdi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Tube kanalından izleyicisi ile buluştu. Rengim Gökmen, İbrahim Yazıcı, Tolga Taviş, Can Okan ve Tolga Kulak gibi İzmir’den çıkmış yetenekli şeflerimizin gönüllü olarak yer aldıkları konserlerde “Beethoven 250+1”, “Vivaldi 4 Mevsim” “Muammer Sun’a Saygı” ve “Livaneli’ye Armağan” başlığını taşıyan konserler gerçekleştirildi.

GENÇ SANATÇILARA GENÇ ORKESTRA EŞLİK ETTİ

Bodrum’un tarihi ve doğal güzellikleri ile öne çıkan kasabası Gümüşlük’te, Şef Nil Vendetti yönetiminde sahneye çıkan El Ele Müzik Senfoni Orkestrası’nın bu defaki solistleri Naz İrem Türkmen ve İlyun Bürkev idi. Solistler, genç yaşlarına rağmen Bodrumlu klasik müzikseverin büyük beğenisini topladı. Konserde sanatçılar, W.A. Mozart, Pablo de Sarasate, G. Puccini, A. Vivaldi gibi bestecilerin eserlerini seslendirdi.

Programa, 25 asırlık tarihi taş ocağının etkileyici ortamında W.A Mozart’ın bir eseriyle başlayan orkestra, bestecinin “Piyano Konçerto No. 13, Do Majör, K. 415” başlıklı yapıtını seslendirdi. Eser, “Allegro”, “Andante” ve “Allegro” bölümlerinden oluşuyordu. Bu eserde Piyanist İlyun Bürkev, solist olarak yer aldı. Daha sonra programa Pablo de Sarasate’nin, “Zigeunerweisen, op. 20” başlıklı yapıtıyla devam edildi. Bu eserin icrasına Naz İrem Türkmen kemanıyla solist olarak katıldı. Programın ikinci yarısına Giacomo Puccini’nin, “Crisantemi, SC 65” adlı yapıtı ile devam edildi. Gecede son eser Antonio Vivaldi’nin, “Dört Mevsim ‘Yaz’ Konçerto, Sol Minör, RV 3152” adlı yapıtıydı. “Allegro non molto”, “Adagio e piano – Presto e forte” ve “Presto” başlıklarından oluşan eserde Naz İrem Türkmen kemanıyla solist olarak yer aldı. Programın sonunda ayakta alkışlanan sanatçılara çiçek takdim edildi.

Bu haber toplam 538 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.