ARABANIZIN TEKERİNE TAŞ DEĞSİN Mİ?

ARABANIZIN TEKERİNE TAŞ DEĞSİN Mİ?
Kiminle konuşsam hayat pahalılığından, pazardaki ürünlerin el yaktığından şikayet ediyor, çarşıya, pazara gitmeye korktuklarını söylüyor. Eskiden marketlerdeki bir ürünün fiyatı aylarca aynı kalır, döviz yükselirse,...

Kiminle konuşsam hayat pahalılığından, pazardaki ürünlerin el yaktığından şikayet ediyor, çarşıya, pazara gitmeye korktuklarını söylüyor. Eskiden marketlerdeki bir ürünün fiyatı aylarca aynı kalır, döviz yükselirse, özellikle hammaddesi ithal olan ürünler pahalanırdı.

Şimdi ise, bugün aldığımız bir ürünü yarın aynı fiyata bulamıyoruz. Neye göre, kime göre neden fiyat yükseliyor belli değil.  Pahalı ürünler bir tarafa aldığımız hizmetlerdeki fahiş fiyata yükselmelerini anlamak mümkün değil. Bu konu ile ilgili başımızdan geçen bir olayı kısaca aktarayım müsaadenizle; firmamız yaklaşık haftada en az bir gün kargo hizmetleri ile çalışıyor. Kargo hizmeti veren Ege Ulaşım firması ile uzunca bir süredir çalışıyoruz kendilerinde hizmet alıyoruz, aldığımız hizmetin bedeli geçtiğimiz ay ortalama 21 liraya tekabül ediyordu. Son bir ay içinde her hafta gelen kargomuzun fatura bedelinin her defasında arttığına şahit olduk. İlk bir iki hafta için normalde karşılasak da ay sonunda gelen son kargo bedelinin hizmet bedeli yok artık dedirten boyuta ulaşmıştı. Her hafta aynı ebatta, aynı ağırlıkta olan kargomuz en son geldiğinde yüzde yüzün üzerinde bir hizmet bedeli ödemek zorunda kalmak elimizi de cebimizi de yakacak fiyata ulaşmış olduğunu gördük.

21 liradan başlayan hizmet bedelimiz bir sonraki hafta 27 TL, daha sonra ki hafta 29 TL, bir sonra ki haftada 34,5 TL olarak durmadan artmış son hafta gelen kargonun hizmet bedeli 47,20 TL olarak faturalandırılmış olduğunu gördük. İzmir’de ki firma yetkililerine fiyat artışındaki bu durumla ilgili ulaşmaya çalıştık, iletişim bilgilerimizi verdik ama bir haftadır hala dönüş yapma zahmetinde bulunmadılar. Muhasebe biriminden ulaşabildiğimiz bir çalışan “şirket yetkililerinin almış olduğu karar” olarak cevap verdi sorduğumuz sorulara. Bir hafta içinde mazota mı, benzine mi yoksa araba tekerine mi yüzde yüz zam uygulandı diye sorduğumuz sorular karşısında sessiz kalmayı yeğlediler.

Yaşamış olduğumuz her hafta zam fırtınasından nasibimizi alarak firma değişikliği ile kargolarımızı göndermeye almaya karar kıldık bizde. Bakalım önümüzdeki haftalar nerelere gebe kalacak. Arabanın tekerine taş değmesin temennileri artık yavaş yavaş kaybolmaya başlayacak mı bizde zamanla göreceğiz.

İçimizdeki sevgiyi öldürmeyelim diyelim biz yine de; arabanızın tekerine taş değmesin. Sevgiyle…

Bu haber toplam 1414 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.