Araç sahipleri 2 yılda bir ödüyordu: Fiyatı neredeyse 1000 lira artacak

Araç sahipleri 2 yılda bir ödüyordu: Fiyatı neredeyse 1000 lira artacak
Arabası olan vatandaşları ilgilen haber geldi. Yapıla açıklamaya göre TÜVTÜRK'ün yeni yıl ile birlikte muayene ücretlerine zam yapması bekleniyor. Bu sebeple araba sahiplerinin ise yaklaşık olarak 1000 liralık yeni bir masraf ile karşı karşıya kalması gündemde.

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Yeni yılın gelmesiyle birlikte araç muayene ücretlerine enflasyondaki artış oranında bir zam yapılması bekleniyor. Bu durum, araç sahiplerinin cebinden neredeyse 1.000 liradan daha fazla para çıkmasına neden olacak.

Özellikle enflasyonun yüksek seyrettiği dönemlerde bu tür zamların kaçınılmaz olduğuna işaret ediliyor. Uzmanlara göre, muayene ücretlerindeki bu artışın, muayene istasyonlarının işletme giderlerindeki ve teknolojik altyapının güncellenmesindeki maliyet artışlarından kaynaklandığı ifade ediliyor.

EK MTV'Yİ DE ÖDEMEK ZORUNDA KALDILAR

Anayasa Mahkemesi'ne kararın iptali için çok sayıda başvuru yapıldı. Anayasa Mahkemesi ise konuya ilişkin nihai kararını verdi ve ek MTV iptal edilmedi. AYM, 28 Eylül'deki bu kararıyla vatandaşı çok şaşırttı. Milyonlarca araç sahibi ek MTV iptal edilecek diye taksitleri ödememişti.

Son ödeme günü geçtiği için vatandaş ilk taksiti faiziyle ödemek zorunda kaldı. Ek MTV kararına sert tepki gösteren vatandaşa bir kötü haber daha geldi. Buna göre milyonlarca vatandaş 1000 lira daha ödemek zorunda kalacak. Edinilen bilgiye göre her yıl güncellenen vergiler ve cezalara 1 Ocak 2024'ten itibaren dev zam uygulanacak.

Burada en dikkat çekici nokta ise araç muayene ücretlerine gelecek zam oldu. Yeniden değerleme oranına göre yapılacak olan zam tahmini bir şekilde ortaya çıktı. Yapılan hesaplamalara göre yeniden değerleme oranı yüzde 61,5 olacak.

Yani araç muayene ücretlerine yılbaşında dev zam gelecek. Yüzde 61,5'in ise en iyi ihtimalle yapılacak zam oranı olduğunda dikkat çekildi. Bu oran dikkate alınırsa otomobiller için 1149 lira olan muayene ücreti zamla birlikte 1856 liraya yükselecek.

Yeniden değerleme oranı daha yüksek seviyelerde uygulanırsa ise muayene ücretlerine 1000 lira civarında zam gelebileceği söyleniyor.

Böylece tüm araç sahiplerinin 1000 lira ekstra bir ödeme yapması bekleniyor. Vatandaş ise söz konusu zamların derhal iptal edilmesi gerektiğini düşünüyor.

(HABER MERKEZİ)

Bu haber toplam 3805 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum