ARADA  HALIYI DÖVMEK LAZIM

ARADA  HALIYI DÖVMEK LAZIM
Hepimizin evinde küçükte olsa büyükte olsa halı vardır. Halı değilse bile kilim vardır diye düşünüyorum. Bazen bir ay, bazen iki ayda bir halılar kaldırılır, altları süpürülür  temizlenir, hadi hepsini geçtim senede...

Hepimizin evinde küçükte olsa büyükte olsa halı vardır. Halı değilse bile kilim vardır diye düşünüyorum. Bazen bir ay, bazen iki ayda bir halılar kaldırılır, altları süpürülür  temizlenir, hadi hepsini geçtim senede bir defa da olsa evdeki tüm halılar kilimler yerinden kalkar temizlemeye verilir, yıkanır. Onu da yapamıyorsak   elimize sopayı alır resmen falakaya çekmez miyiz halıyı?

Zamanla halı altına atılan çöpleri arada kaldırıp süpürüyorsak arkadaşlarımızla, dostlarımızla hatta kendimize düşman olan kişilerle de ilişkilerimizi de arada gözden geçirmek lazım gelir. Telefon rehberimizi yılda bir gözden geçirelim bence. En son kimle ne zaman selamlaşmışız, ne kadar zaman geçmiş birbirimize samimi içten mesaj atalı bir çek edelim. Sesini duymayı özledim diye en son hangi dost  dediğimiz ,  arkadaşımız dediğimiz kişiler aramış.

Bahanelerin arkasına sığındığımız çok olur, bahanelerin sebebi iş yoğunluğu olmaması lazım. Sevdiklerimize zamanında zaman ayırmaz isek, arayıp soramıyor isek yokluğunda dövünmek kimseye fayda vermez. Zamanında yapılmayan eylemlerle ilgili boşa dememiş  atalarımız; “ geçti Bor’un pazarı sür eşeği Niğde’ye “ diye.  Fırsatlar bazen insanların karşısına bir defa çıkar, karşımıza çıkan fırsatı iyi değerlendirmemiz lazım. Her zaman iyi insanlarla karşılaşmayız, yolumuzun kesiştiği iyi insanlara da değer verelim. Günümüzde  sayıları giderek azalmaya yüz tutmuş  insanlara vefa örneği gösterelim.

Ellerinden sıkı sıkıya tutalım, örnek gösterelim ki sayıları çoğalarak artsın. Arada sırada bizler de kapı arkasına biriktirdiğimiz çöpleri, halı altına süpürdüğümüz  birikintileri süpürelim. Süpürmekle atamadığımız tozlar için ise halıyı balkondan sarkıtıp tersinden sopa ile vurup atalım. Yenilenelim, yenilikte ferahlık vardır.

Kısa ve net özetlemek gerekirse;  Küsmek için bahane arayacağımıza, sevmek, sevilmek için gayret edelim.

Sevgiyle..

Bu haber toplam 334 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.