Arasta Esnafı Birlik ve Beraberlik İçin Bir Araya Geldi

Arasta Esnafı Birlik ve Beraberlik İçin Bir Araya Geldi
SİNEM KARAKAYA- Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde Tarihi Arasta bölgesindeki esnaflar düzenlemiş oldukları birlik ve beraberlik kahvaltısında bir araya...

SİNEM KARAKAYA- Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde Tarihi Arasta bölgesindeki esnaflar düzenlemiş oldukları birlik ve beraberlik kahvaltısında bir araya geldi. Esnafların öncülük ettiği kahvaltıda bir araya gelinerek, Tarihi Arasta bölgesindeki sorunların çözümü hakkında ve arastanın canlanması için yapılan çalışmalar konuşuldu.

Arasta Esnafı Birlik ve Beraberlik İçin Bir Araya Geldi

Çarşı esnafı ve vatandaşların katıldığı kahvaltıya öncülük eden esnaflardan Meral Solakoğlu; “Bu kahvaltıların ilkini Arasta esnafı arasında birlik beraberlik duygusunu arttırmak amacıyla Mart ayında gerçekleştirmiştik. Bu kahvaltının amacı yine ki, 5 ay içinde neler yaptık, gelinen süreçler ve yaza veda kahvaltısı olarak düzenledik. Düzenlediğimiz kahvaltılara katılan yöneticilerle tarihi çarşının gelişmesi hakkında görüşüyoruz. Fikirlerimizi onlara iletebileceğimiz bir organizasyon haline geldi bu kahvaltılar. Bugün ise üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Bu süreçte yaptıklarımızı esnaf arkadaşlarımızla paylaşarak fikir alışverişinde bulunduk. Ayrıca 2020 yılında yapılması gerekenler üzerinde görüşüyoruz” dedi.

Arasta için güzel gelişmelerin olduğunu belirten esnaf Turcan Pektaş ise; “ Arasta için her şeyin güzel olması için uğraş veriyoruz. Yaptıklarımızı konuşacağız. Bu, birlik ve beraberlik kahvaltısı. Bundan sonra neler yapılacağının istişaresini yapacağız” şeklinde konuştu.

Öte yandan Kocahan Geçidi’nin üst kısmının kapatılması için uğraş veren arasta esnafı, görüşmeler sonucu olumlu yanıtlar aldıklarını belirterek Kocahan Geçidi’nin kapatılacağını ve yağmurlu günlerde müşterilerini ağırlayabileceklerini ifade ettiler. Birlik ve beraberlik organizasyonları kış aylarında tarhana ve keşkek günleriyle devam edecek.

Bu haber toplam 480 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.