ARAŞTIRMACI YAZAR EREN ANILDI

ARAŞTIRMACI YAZAR EREN ANILDI
7 Ekim 2012’de yaşama gözlerini yuman Muğla Halk Oyunları Araştırmacısı Mehmet Ali Eren ölümünün 9. Yılında mezarı başında ailesi ve arkadaşları tarafından anıldı.59 yaşında hayatını kaybeden, Halk Oyunları Araştırmacısı...

7 Ekim 2012’de yaşama gözlerini yuman Muğla Halk Oyunları Araştırmacısı Mehmet Ali Eren ölümünün 9. Yılında mezarı başında ailesi ve arkadaşları tarafından anıldı.

59 yaşında hayatını kaybeden, Halk Oyunları Araştırmacısı Yazar Mehmet Ali Eren ölüm yıldönümünde ailesi ve sevenleri tarafından anıldı.

Geçmiş dönemlerde Milli Eğitim Bakanlığı yarışmalarında Halk Oyunları Jüri Üyesi olarak görev yapan ve Muğla Halk Oyunlarının sevilmesi ve desteklenmesi konularında büyük çaba sarfeden Eren’in anma törenine jüride yıllarca birlikte görev yaptığı arkadaşları diğer şehirlerden gelerek Eren ailesini yalnız bırakmadı.

Törende konuşan Mehmet Ali Eren’in oğlu Avukat Kazım Eren, ‘Babam Mehmet Ali Eren, Muğla Zeybek oyunlarının yaşaması ve günümüze taşınması emek veren isimlerdendi. Yaptığı çalışmaları “Muğla Halk Oyunları ve Öyküleriyle Muğla Türküleri” adını verdiği bir kitapta topladı. Babam mahalli dergilerde ve gazetelerde Muğla Halk Kültürü başta olmak üzere, çok sayıda derlemeye imzasını attı. Ulusal sempozyumlarda zeybek kültürü üzerine bildiriler, makaleler sundu. Televizyon ve çeşitli radyolarda Muğla Halk Oyunları ve Türküleri üzerine söyleşilerde bulundu. Türk Halk Oyunlarına hizmet eden, vefalı ve sabırlı bir insandı” dedi.

Bu haber toplam 237 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.