Arıcılık camiasının duayeni Nizamettin Kayral hayatını kaybetti

Arıcılık camiasının duayeni Nizamettin Kayral hayatını kaybetti
Arıcılık sektöründe yaptığı bilimsel çalışmalar ile tanınan ve Türkiye Arıcılık Enstitüsü’nün kuruluşundan lağvedilişine kadar çeşitli alanlarda görev yapan Nizamettin Kayral 95 yaşında hayatını kaybetti. Arıcılık...

Arıcılık sektöründe yaptığı bilimsel çalışmalar ile tanınan ve Türkiye Arıcılık Enstitüsü’nün kuruluşundan lağvedilişine kadar çeşitli alanlarda görev yapan Nizamettin Kayral 95 yaşında hayatını kaybetti. Arıcılık ile ilgili çok sayıda kitabı da bulunan Nizamettin Kayral’dan geriye arıcılıkla ilgili kaleme aldığı eserler kaldı. 

1923 yılında Tokat’ta doğan Nizamettin Kayral 1943’te Halkalı Ziraat Okulundan mezun oldu. Tarım Bakanlığındaki ilk görevine Beydere Teknik Ziraat Okulunda meyvecilik öğretmenliği ile başlayan Kayral, Türkiye Arıcılık Enstitüsünün kuruluşundan lağvedilişine kadar Teknoloji şubesinde ve Enstitüye bağımlı Ankara Arıcılık Kooperatifinde çalıştı. 1966 yılında İstanbul Teknik Ziraat Müdürlüğü Arıcılık uzmanlığına atandı. 1953 yılında ‘Fenni Arıcılık’, 1961 yılında ‘Fenni Arıcılığın Esasları’,1969 yılında ‘Yeni Teknik Arıcılık’,1973 yılında ‘Modern Arıcılıkta Arı Sütü ve Polen Üretim Metotları’ ve ‘Son Sistem Arıcılık ‘ 1975 yılında ‘Yeni Teknik Tavukçuluk’ ve ‘Geliştirilmiş Yeni Teknik Arıcılık’ ve 1980 yılında da ‘Yeni Teknik Tavukçuluk’ un ikinci baskısı ile ‘Yeni Teknik Arıcılığın’ 508 sayfalık ilaveli üçüncü baskısını yaptı. 1984 yılında da oğlu Güner Kayral ile Son Sistem Arıcılık kitabını çıkardı. Emekli olduktan sonra da Muğla’da oğlu ile arıcılıkla ilgili çalışmalarını sürdüren Nizamettin Kayral’ın vefatı sevenlerini üzdü.

Bu haber toplam 465 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.