Artık ‘Ankesör’ Kesin Kanıt

Artık ‘Ankesör’ Kesin Kanıt
Sabah Gazetesi’nden Nazif Karaman’ın özel haberine göre;  Yargıtay 16. Ceza Dairesi FETÖ’nün mahrem yapılanması tarafından kullanılan ankesörlü...

Sabah Gazetesi’nden Nazif Karaman’ın özel haberine göre;  Yargıtay 16. Ceza Dairesi FETÖ’nün mahrem yapılanması tarafından kullanılan ankesörlü telefonlar üzerinden ardışık aramanın suç olduğuna hükmetti ve içtihat olacak bir karar verdi. Fetullahçı Terör Örgütü’nün askeri yapılanmasında yer aldığı gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılan Fatih K., kararın bozulması için dosyayı temyize gönderdi. Bir üst mahkemece de onanan karar ardından Yargıtay’a geldi. FETÖ dosyalarında son sözü söyleyen 16. Ceza Dairesi, ardışık arama yapan sanık hakkındaki kararı onayarak ankesörün FETÖ üyeliği için delil olduğuna hükmetti. Karar ilk olma özelliği taşıyor.

Geçtiğimiz yıllarda Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik soruşturma kapsamında ifade veren bir şüpheli, Fatih K.'nın sohbet adı altındaki örgütsel toplantılara katıldığını, örgüt tarafından Birim'de faaliyet yürütmesi için yetiştirilen askeri personel olduğunu ifade etti.

Bu ifade üzerine Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca şüpheli Fatih K. hakkında 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan soruşturma başlatıldı. Bu sırada Balıkesir il merkezi ve ilçelerinde, FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasının deşifre edildiği, yapılanmada yer alan sivil mahrem imamların örgütsel faaliyetler kapsamında il genelinde bulunan kamuya açık sabit ve ankesörlü hatları kullandıkları ortaya çıktı.

Ankesörden Aranmış

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakim kararıyla il genelinde faaliyet yürüten ankesörlü telefonlara ilişkin geçmişe yönelik HTS kayıtları incelemeye alındı. İncelemeler sırasında Fatih K.'nın kullandığı hat üzerinden Balıkesir il merkezinde bulunan 9 ayrı ankesörlü telefondan 10 Ocak 2014 – 09 Mart 2015 tarihleri arasında toplam 51 kez arandığı tespit edildi.

Bu aramalarda kendisi gibi astsubay olan Oğuzhan G. ve Çağrı Ç. isimli şahıslarla 4 ayrı ardışık aramasının bulunduğu, toplam 51 kez yapılan aramalardan 36'sının tekil, 15 tanesinin ise ardışık olduğu belirlendi. Şüpheli Fatih K.'nın FETÖ'nün askeri mahrem yapılanması içerisinde yer aldığı kesinleşti.

'FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'ne üye olmak' suçundan hapis cezasına çarptırılan Fatih K. yerel mahkemenin verdiği hapis cezasını bozmak için bir üst mahkemeye başvurdu. Bir üst mahkeme olan Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi de cezayı onadı.

Bu haber toplam 620 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.