Asbest hastası Yücelen’de tedavi edildi

Asbest hastası Yücelen’de tedavi edildi
71 yaşındaki asbest hastası Ümran Lomlu, Muğla Özel Yücelen Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Kılıç tarafından yapılan tetkiklerden...

71 yaşındaki asbest hastası Ümran Lomlu, Muğla Özel Yücelen Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Kılıç tarafından yapılan tetkiklerden sonra özel bir teknikle ciğerleri temizlendi.

Didim'de yaşayan asbest hastası 71 yaşındaki Ümran Lomlu, Muğla Özel Yücelen Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Ahmet Kılıç'a muayene olarak, nefes darlığı yaşayan Lomlu’nun ciğerleri temizlendi.

Asbest hastalığı hakkında bilgi veren Özel Yücelen Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Kılıç, “Hastalık en çok nefes darlığı ile ortaya çıkıyor, öksürük, kilo kaybı ve ateş önemli bulgular arasında. Göğüste ağrı hissi nedeniyle yutkunmada bile güçlük yaşanıyor. MR manyetik rezonans  teşhiste oldukça önemli bir yere sahip. Ultrason (USG) eşliğinde trucut biyopsi de teşhisi netleştirmeye yardımcı olur. Ayrıca açık biyopsi de çok daha garantili sonuçlar verir” dedi.

Yıllar önce Almanya'da beyaz eşya yapan bir fabrikada çalıştığını, yıllar içerisinde metal tozların ciğerlerine yapışması nedeniyle asbest hastası olduğunu ifade eden Ümram Lomlu uzun yıllardan beri asbest hastası olduğunu dile getirdi. Grip olduğu zamanlarda nefes alma sorunu yaşadığını söyleyen Lomlu, “Op. Dr. Ahmet Bey ile yolumuz Muğla'da kesişti. Oğlum Coşkun Gökay ve kızım İlkcan Fidanlı solunum atağı geçirince Başhekim Sayın Sumur Gazezoğlu Beyi aradı. Kendisi bize oldukça yardımcı oldu, başhekiminize ve cerrahi servis hemşireleri Selda, Seçil, İpek, Burcu, Gaye Hanımlara, kat hizmetleri görevlilerinden Selahattin ve Tolga Beylere, tüm çalışanlara teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 995 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.