AŞI DURUMUNA GÖRE RANDEVU VERİLMELİ

AŞI DURUMUNA GÖRE RANDEVU VERİLMELİ
Memleket bir yandan Çin mi Alman aşısı mı kararsızlığında yaşamaya çalışırken, bir yandan da ne olursa olsun aşı vurulmak için bekliyor.Bütün bunlar olurken, biz gazetecilerin de aşılanmada öncelikli meslek grupları arasında...

Memleket bir yandan Çin mi Alman aşısı mı kararsızlığında yaşamaya çalışırken, bir yandan da ne olursa olsun aşı vurulmak için bekliyor.

Bütün bunlar olurken, biz gazetecilerin de aşılanmada öncelikli meslek grupları arasında yer alması gerektiğini defalarca dile getirdik.

Neyse ki gazeteciler de gelinen noktada öncelikli gruplar içerisine alındı alınmasına da sadece İletişim Başkanlığı’nca verilen basın kartı olanlar aşılanabilecek.

Sözü edilen bu basın kartı, bizim cenahta sarı basın kartı olarak bilinen ama şimdi sarısı tarihe karışıp, turkuaz olan kartlar.

İşte sadece bu karta sahip planlar aşı olabilecek ancak bu karttan herkeste yok çünkü bu karta sahip olmanı kriterleri var.

Basın mensubu olup da bu karta sahip olmayan ve sahada koşturan çok sayıda meslektaşımız var. Onların da aşılanma uygulamasından yararlanması gerektiğinin altını çizdikten sonra gelelim konumuza.

Aşı; iyi, hoş, güzel, faydalı.

Geçtiğimiz Cumartesi günü şahsımın da Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden aşılanmak üzere aldığım bir randevum mevcuttu.

Söz konusu saatte önemli bir işim nedeniyle aşı yaptırmaya gidemedim. Sürekli basın kartı sahibi olduğum için de hakkımın baki olduğunu düşündüm ve aşılanmayı erteledim.

İyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum. Malum milletin aşı olmak için şartların oluşmasını beklediği bir ortamda.

Aynı gün bir dostumla yaptığım bir görüşme oldu. O dostumun eşinin de aynı gün, yani geçtiğimiz hafta sonundaki Cumartesi günü saat 13.30’da randevusu olduğunu öğrendim.

Ancak randevu saatinde hastanede hazır bulunan dostumuz ve eşine saat 12.30’dan itibaren aşı yapılamadığı cevabı verilmiş.

Gerekçe olarak ise, aşının bittiği gösterilmiş.

Benim randevu saatim de o saat dilimlerinde olduğu için demek ki aynı cevaba ben de maruz kalacakmışım.

Bazen süreç hayrımıza işliyor işte.

Eeee o zaman ne şimdi bu?

Vatandaş randevu alsın, sonra ‘aşı yok’ diye geri dönsün.

Kronik hastalar var, yaşlılar var, ilçelerden gelenler var. Bu randevular yığılmaların önüne geçmek için verilen randevular sonuçta.

Neyse ki 14.45’te aşılar tekrar gelirken, yarım saat de çözülmesini bekleyecekleri duyurulmuş vatandaşa. Saat 15.00’ten itibaren ise, vatandaşlar toplu olarak bu defa da 10’lu 15’li gruplar halinde aşılama için alınmaya başlamış.

Bu süreçler hassas süreçler. Bu hassasiyetin de sekteye uğramadan süreklilik içermesi önem arz ediyor.

Vatandaşa randevu verilirken, eldeki aşı sayısı göz önünde bulundurulmalı.

Bu haber toplam 341 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.