“Aşırı hız” denetimleri

“Aşırı hız” denetimleri
Dünya genelinde trafik kazalarının başlıca nedenlerinin ilk sırasında yer alan aşırı hızlı araç kullanımı, Türkiye’ de de bu yılın ilk on aylık...

Dünya genelinde trafik kazalarının başlıca nedenlerinin ilk sırasında yer alan aşırı hızlı araç kullanımı, Türkiye’ de de bu yılın ilk on aylık döneminde, yüzde 41 oranında kazalara sebebiyet verdi. Yapılan istatistiklerde ise kazaların en çok ve en önemli kısmının hafta sonu ile pazartesi gününü kapsayan üç günlük sürede meydana geldiğini ortaya çıkardı.

Haber Merkezi

Sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun bir şekilde araç kullanmaya yöneltmek, hız başta olmak üzere araç kullanırken cep telefonuyla konuşmak, emniyet kemeri takmamak gibi ihlalleri önlemek amacıyla iki günlük bir süreyle ülke genelinde eş zamanlı “Hız Denetimleri” gerçekleştirildi.

Denetimler sonucunda 15.507 araç sürücünün hız ihlali yaptığı tespit edilerek, ek işlem yapıldı.

Türk Polis Teşkilatı’ nın da sürücülere hem kendilerinin, hem de diğer yol kullanıcılarının can güvenliklerini sağlamak için hız sınırları ve diğer trafik kurallarına uymalarını hatırlattığının da bilgisi paylaşıldı.  Ayrıca bundan sonra da denetimlerin devam edeceği bildirildi.

Bu haber toplam 605 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.