Aşıya yoğun talep

Aşıya yoğun talep
Muğla’da Coronavirüsle mücadele kapsamında gerçekleştirilen aşılama seferberliğinde aşılama programının çalışmaması nedeniyle aşı yapılamadı ve vatandaşlar dakikalarca bekledi.Muğla merkez ve ilçelerinde aşılama çalışmaları...

Muğla’da Coronavirüsle mücadele kapsamında gerçekleştirilen aşılama seferberliğinde aşılama programının çalışmaması nedeniyle aşı yapılamadı ve vatandaşlar dakikalarca bekledi.

Muğla merkez ve ilçelerinde aşılama çalışmaları hız kazanarak devam ediyor. Fakat aşılama programının çalışmaması nedeniyle vatandaşlar dakikalarca aşı olmak için bekledi ve uzun aşı kuyrukları oluştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 16 Haziran Çarşamba günü Türkiye genelinde 18 bin 584 merkezde 47 bin 314 sağlık çalışanının 1 milyon 416 bin 795 doz aşı yapıldığını açıkladı.

"HASTANELERDE YIĞILMA OLUYOR "

Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Cafer Şahin, “Yoğun aşı talebi nedeniyle anlaşılan sistem bazı bölgelerde çöktü. Bu yüzden randevu alınmakta sıkıntı çekiliyor. Bu organizasyon bozukluğundan kaynaklanıyor. Bu kadar çok talebin olacağını öngörüp ona göre altyapı hazırlanması gerekiyordu. Altyapı hazır olmadığı için sistem özellikle büyükşehirlerde çöktü. Muğla için öyle bir sıkıntı biz şuana kadar tespit etmedik. Türkiye genelini ilgilendirdiği için Muğla’yı da etkilemiş olabilir. Randevu sıkıntısı yaşıyorlar aldıkları zamanda yoğunluk oluşuyor. Özellikle Biontech aşısı bazı aile sağlığı merkezlerinde, aile hekimleri yapamıyor. Sınırlı sayıda yapıyorlar. Öyle olunca da hastanelerde yığılma oluyor. Aşı seferberliği daha erken başlamalıydı. Aşı temininde sıkındı yaşadığı için hastalanan yoğun bakımdaki hastalar bir sürü vatandaşımız hayatını kaybetti. Bunların sorumluluğu elbette ki yetkililere ait. Her gecikmenin sorumluluğu Sağlık Bakanlığında, iktidarda" dedi.

"AŞI OLUNMALI"

Aşı sırası gelen vatandaşların mutlaka aşı olması gerektiğine dikkat çeken Dr. Cafer Şahin, "Salgınla mücadelenin bulaşmayı önlemek ve kontrol etmek kadar önemli bir halkası da toplumun hızlı ve etkin olarak bağışıklanmasıdır. Bu amaçla Türk Tabipleri Birliği (TTB) nin ülke çapında başlattığı aşı farkındalığı ve aşılama destek çalışmasına Muğla Tabip Odası  bizde destek veriyoruz. ‘Tedirgin olma aşı ol’ sloganıyla paylaşılan videolarda TTB’ne bağlı oda başkanları halkımızı aşı olmaya ve aşı konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 341 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.