Aşk cinayetinin cezası belli oldu

Aşk cinayetinin cezası belli oldu
Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçtiğimiz yıl 6 Ocak tarihinde yaşanan ve Bodrum’u sarsan iş adamı Ali Özdemir cinayetinin davası sonuçlandı. Cinayet zanlısı M.Ö. hakkında, kendini savunamayacak durumdaki kişiyi tasarlayarak...

Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçtiğimiz yıl 6 Ocak tarihinde yaşanan ve Bodrum’u sarsan iş adamı Ali Özdemir cinayetinin davası sonuçlandı. Cinayet zanlısı M.Ö. hakkında, kendini savunamayacak durumdaki kişiyi tasarlayarak kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi, haksız tahrik ve takdiri indirimler uygulanan zanlı 18 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. M.Ö.’nün cezasına ruhsatsız silah taşımaktan 1 yıl 8 ay daha eklenerek cezası 20 yıla çıkarıldı. Hakim karşısına çıkarılarak yüzüne kararı okunan cinayet zanlısı M.Ö.’nün son sözü ise “Pişmanım” oldu.

Bodrum’u sarsan yasak aşk cinayeti 6 Ocak 2018’de yaşanmıştı. İşadamı M.Ö. eşi T.Ö. ile ilişkisi olduğundan şüphelendiği ortağı Ali Özdemir’i öldürmüş, cesedini de kayınpederi ile birlikte ormanlık alana atmıştı. M.Ö. olaydan yaklaşık bir hafta sonra savcılığa giderek teslim olmuş ve olayı itiraf etmişti. İtirafın ardından M.Ö.’yle birlikte eşi T.Ö., kayınpederi A.S., kayınvalidesi F.S., baldızı K.S., gözaltına alınmış, mahkemeye çıkarılan zanlılardan cinayeti işlediğini itiraf eden M.Ö. ile cesedin ormanlık alana atılmasına yardım ettiği iddia edilen kayınbabası A.S. tutuklanmıştı.

Dava 1 yıl sonra başladı

Muğla’da cezaevinde bulunan M.Ö. ile kayınpederi A.S. 2 Ocak tarihinde Bodrum Adliyesine getirilmiş dava Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlamıştı. Davaya M.Ö., A.S., K.S., F.S., İ.A., avukatları, Ali Özdemir’in yakınları ile basın mensupları katılmış ve mahkeme 3 gün sürmüştü. Mahkeme sonucunda dava karara bağlanmak üzere 8 Şubat tarihine ertelenmişti.

Ceza müebbet hapisten 20 yıla indi

Bugün Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya, M.Ö.,A.S., K.S., F.S., sanıkların avukatları, öldürülen Ali Özdemir’in ağabeyi ve basın mensupları katıldı. Ortağı Ali Özdemir’i öldüren katil zanlısı M.Ö. hakkında, beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı tasarlayarak öldürme suçundan eylemine uyan TCK’nın 82/1- a-e maddeleri uyarınca ağırlaştırışmış müebbet cezası ile cezalandırılmasına, sanığın suçu haksız tahrik adında işlemesi nedeniyle TCK’nın 29/1’inci maddesinin tatbiki ile sanığın, taktiren 22 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, sanığın şahsi ve sosyal durumu yargıdaki tutum ve davranışları cezanın sanığın

geleceği üzerindeki olası etkileri lehine taktiri indirim nedeni kabul edilerek TCK madde 62/1 gereği sanığın, cezasından 1/6 oranında indirim yapılarak 18 yıl 4 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. Ayrıca M.Ö.’nün cezasına ruhsatsız silah taşımaktan 1 yıl 8 ay daha eklenerek ceza 20 yıla çıkarıldı.

Bu haber toplam 597 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.