ASKER OCAĞI

ASKER OCAĞI
Dün askerlik kanunu TBMM'de kabul edildikten sonra Sayın Cumhurbaşkanının onaylamasıyla yürürlüğe girdi ve yapılan düzenlemeyle askerlik 6 aya düştü....

Dün askerlik kanunu TBMM'de kabul edildikten sonra Sayın Cumhurbaşkanının onaylamasıyla yürürlüğe girdi ve yapılan düzenlemeyle askerlik 6 aya düştü. Askerlik hatıraları her Türk gencinin gündemini mutlaka oluşturur. Ve her bir hatıra yüzümüzde bir tebessüm bırakır.

Askerlik yapanlar hatırlar! Silah altında bulunanların kulakları gelecek hep o mutlu haberdedir. Askerlik süresi kısalıyormuş!  Bir yandan sürenin kısalacağı umuduyla haberler dinlenirken bir yandan Ege'deki it dalaşı bir savaşa sebebiyet verir de askerlik uzar mı kaygısı endişe verici olurdu.

Bendeniz askerliğin acemi birliğini Balıkesir'de Çavuş Talimgah Taburunda yapmıştım. O günlerde askerliğin kısalacağına dair bir haber yok, lakin kısalmamasına razı olduk, yine uçaklarımız Ege'de it dalaşı yapıyor askerlik uzayacak diye aklımız çıkıyor.

Akşamları haber dinleyebileceğimiz tek yer askeri gazino. O gün tamamı kısa dönem çavuş adaylarından mürekkep takımımızdan epey bir arkadaşla haber dinleyelim diye gazinoya gittik. Lakin üç kadro er (yani acemi birliğinden sonraki hizmetini orada tamamlayan) televizyonun önünde arabesk bir film seyrediyor. Bize haber açma konusunda pek yüz vermediler. Biz yaklaşık 40 kişiyiz. O sırada kısa dönem çavuşlar geldi. Bu kadro erler kısa dönem çavuşların da pek sözünü dinlemiyor. Haber açma konusunda kısa dönem çavuşlar da başarılı olamadı.

Lakin uzun dönem çavuşlar eratın tek hakimi. Er ve erbaşların kralı adeta. Lafı uzatmayalım, bizim birlikte de baktığında 15-16 yaşında zannedeceğin henüz sakalları terlememiş Ahmet diye bir uzun dönem çavuş var. Havasından yanına varılmıyor. Bizim çavuş talimgah taburundan her meslekten çavuş adayı var, lakin Ahmet başka. Ahmet bütün çavuşlar içinde en çavuş olanı. Bakmayın siz onun henüz sakallarının terlemediğine.

Bizim Ahmet Çavuş, kısa dönem çavuşlarla kadro erler televizyonda haberlerin açılıp açılamayacağı konusunda tartışırken ağzında bir sakız, elindeki zinciri sallayıp ıslık çalarak olay mahalline geldi. Gayet laubali bir tavırla sordu:

- Noluyo lan burda?

Kısa dönem çavuşlardan biri Ahmet Çavuşa hitaben "Çavuşum, haber saati, erat haber dinlemek istiyor, ortam çok gergin Yunanistan'la savaş mı çıkacak askerlik mi uzayacak herkes merak ediyor. Bunlar da bir Müslüm filmi açmışlar onu seyrediyorlar" deyince kadro erlerden biri de karşılık olarak 2 saattir filmi seyrettiklerini sonunu merak ettiklerini söyledi. Bunun üzerine bizim Ahmet Çavuş yine elindeki zinciri sallayıp ıslık çalarak düşündü düşündü:

-Taam lan oylama yapacağım! Haber seyretmek isteyenler? diye sordu.

Biz tabi kadro erlere nazaran çok fazlayız, bu oylama işi çok hoşumuza gitti sorulan soru üzerine hep birlikte el kaldırdık. Bizim Ahmet Çavuş bizim el kaldırdığımızı görünce birden ıslık çalmayı bıraktı, zincir sallamayı durdurdu ve yüzünde keskin bir hayret ifadesi oluştu. Elini bize doğru uzattı tek bir adama hitap eder gibi 40 kişiye doğru:

-Lan acemiler sizi kim adam sayıyor da el kaldırıyorsunuz!...

Takımımızda hakim de var, savcı da var, kaymakam da var mühendisler, Amerika'da master yapanlar kimler yok ki. Bizim Ahmet Çavuşun aşağılaması öyle vurucu oldu ki hiç birimizde en ufak bir tepki göstermeye takat kalmadı. Söz mü daha aşağılayıcı yüzündeki o hayret ifadesi mi daha aşağılayıcıydı hala karar veremem.

Hülasa bu söz üstüne ellerimizi bir indirişimiz vardı ki sormayın. Adeta nereye koyacağımızı bilemedik. Sonrasında zaten bizde haber dinlemeye ne iştah ne takat kalmıştı hızla gazinodan ayrıldık.

Bu vesile Vatan hizmeti yapan cümle kuzularımızı Allah esirgesin.

Baki selam...

Bu haber toplam 448 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.