askerin kınasını komutan yaktı

askerin kınasını komutan yaktı
Muğla’da askere gidecek gençlerin kınalarını Muğla Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Fevzi Kurşun ile Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Erkan Manavoğlu...

Muğla’da askere gidecek gençlerin kınalarını Muğla Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Fevzi Kurşun ile Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Erkan Manavoğlu yaktı.

Muğla Belediyesi askere gidecek gençler için ilk kez asker eğlencesi düzenledi. Muğla Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezinde düzenlenen asker eğlencesine Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Fevzi Kurşun, İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, Muğla Askerlik Şube Başkanı Erkan Manavoğlu, Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan askerler ve aileleri katıldı.

Askerlik görevini yapacak olan gençlerin birliklerine teslim olduktan sonra kurallara uymalarını tavsiye eden Muğla Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Fevzi Kurşun, askerlik mesleğinin kuralları olan bir meslek olduğunu belirtti. Kurşun; “Sevdiklerinizden ayrılıyorsunuz, çok farklı ortamlarda bulunacaksınız. Ama açık ve samimi olursanız sayılı günler çok çabuk geçecektir” dedi. Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, askerlik bir Türk gencin aslı görevi olduğunu belirtirken, bir ulusun güvenliğini sağlamak ve onu dış ülkelerden korumak her Türk gencin görevi olduğunu söyledi.

Askere gidecek gençlerin parmaklarına kınaları eğlencede bulunan protokol üyeleri yaktı. Her asker adayının baş ve işaret parmaklarına kına yakan protokol üyeleri ayrıca gençlere yeşil beyazdan oluşan nazar boncuğu ile iğne iplik hediye etti. Asker kınasını, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Fevzi Kurşun’un yaptığı asker adayı Aşkın Oğuz, kınasının garnizon komutanı tarafından yapılmasının gurur verici olduğunu ifade etti.

Bu haber toplam 702 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.