Askerler baba ocağında

Askerler baba ocağında
Milas’ta geçtiğimiz yıl 97/1 tertiple aynı anda askere giden iki kardeş, vatani görevini tamamlayarak baba ocağına döndü. Asker kardeşlere havalimanında bayraklar ve davulzurna ile karşılandı. Milas’ın Çomakdağ-Kızılağaç...

Milas’ta geçtiğimiz yıl 97/1 tertiple aynı anda askere giden iki kardeş, vatani görevini tamamlayarak baba ocağına döndü. Asker kardeşlere havalimanında bayraklar ve davulzurna ile karşılandı.

Milas’ın Çomakdağ-Kızılağaç Mahallesi’nde ikamet eden Hasan Ramazan Sarı ve Hakan Sarı kardeşler, vatani görevini tamamlayarak memlekete döndüler. Askerliklerini 97/1 tertip olarak yapan iki kardeş için Milas-Bodrum Havalimanı’nda karşılama töreni yapıldı. Ailesi, 1 yıldır vatanı için gece-gündüz nöbet tutan evlatlarını karşılamanın heyecanını yaşarak, evlatlarıyla özlem giderdiler.

Sarı ailesinin memleketi olan Çomakdağ-Kızılağaç Mahallesi’nde de duygulu anlar yaşandı. Sarı ailesinin evinin önünde Türk bayrakları dalgalandıran mahalle sakinleri, kınalı kuzuların vatani görevini tamamlayarak memleketlerine dönmesinden gurur duydu.

Vatani görevini Kıbrıs’ta yapan 25 yaşındaki Hasan Ramazan Sarı ve Diyarbakır’da askerlik yapan 23 yaşındaki Hakan Sarı ile memleketindeki 6 diğer devresi için Çomakdağ’da düzenlenen asker uğurlama töreni dikkat çekmişti. Bir yıl önce tüm mahalle sakinlerinin katıldığı törende davul ve zurnalar ile zeybekler okunmuş, hep bir ağızdan dualar edilmişti.

Bu haber toplam 658 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.