Askerlik Engel Tanımadı

Askerlik Engel Tanımadı
Engelliler Haftası programları kapsamında Muğla’da bir günlük temsili askerlik yapacak engelli vatandaşlar için temsili yemin töreni düzenlendi.Muğla il Jandarma Komutanlığı ev sahipliğinde düzenlenen törene Vali Yardımcısı...

Engelliler Haftası programları kapsamında Muğla’da bir günlük temsili askerlik yapacak engelli vatandaşlar için temsili yemin töreni düzenlendi.

Muğla il Jandarma Komutanlığı ev sahipliğinde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Hüseyin Çiçek, 1. İdari Mahkeme Başkanı Cavit Erdem, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu ve Muğla Zihinsel Engeliler Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü katıldı.

Engelli vatandaşların sembolik olarak vatani görevlerini yerine getirdiklerini belirten İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel; “ Bugün, bir gün süreli bile olsa kutsal vatani görevine yapmak üzere jandarma teşkilatına katılan kardeşlerimizin yemin töreni için toplanmış bulunuyoruz. Askerlik hizmetinin çok daha fazla anlam kazandığı gençlerimizi yalnız bırakmayarak teşriflerinizle bizleri gururlandırdığınızdan dolayı şahsım ve personelim adına hoş geldiniz diyor şükranlarımı sunuyorum. Bilindiği gibi anayasanın 72. Maddesinde vatan hizmeti her Türk’ün hakkıdır diye düzenlenmiştir. 1111 sayılı askerlik kanunu kapsamında silahaltına alınması mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın bu hak ve görevlerine sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla temsili askerlik uygulaması icra edilecektir. Temsili askerlik uygulaması yüce Türk milletinin vatan sevgisinin bir göstergesi olarak dünyada ilk ve tek uygulama olması nedeniyle dahada büyük önem kazanmakta olup bugün engelli vatandaşlarımız ve ailelerimizi bir gün süreli dahi olsa askeri ortamı yaşamalarına ve bu hazzı tatmalarına imkân sağlamaya çalışmaktayız. Aramıza katılan engelli vatandaşlarımızın gönüllerinden geçen duygu ve düşünceleri paylaşmak bize manevi bir güç vermektedir. Değerli aileler sizler her türlü hisse göğüs gererek ve hiçbir karşılık beklemeden engelli çocuklarınıza destek olmaya ve onların hayatlarını kolaylaştırmaya çalışmaktasınız. Çalışma ve gayretleriniz her bir takdirin üzerindedir” dedi.

Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mine Menteş; “ Hep otizmli bir çocuk annesi olarak anıldım. Bugün ise bir asker annesiyim. Aslında şu an kelimelerin yetersiz kaldığı anlardan birini yaşıyorum. Bir tarafın delice kahkaha atmak istiyor bir tarafım hıçkıra hıçkıra ağlamak. Biricik oğlumu bir günde olsa asker ocağına gönderdim. Günün sonunda teskeresini alacak olan başta oğlum Gökmen ve yürekli tüm çocuklarımızı tebrik ederim” dedi.

Konuşmaların ardından askerlere Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, 1. İdari Mahkeme Başkanı Cavit Erdem,Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Hüseyin Çiçek, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş tarafından terhis belgeleri verildi.

Tören, köpek eğitimi merkezinin gösterisi ve tören geçişiyle son buldu.

(Sinem Karakaya) (Neval Çolak)

Bu haber toplam 482 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.