Aslanbay: Darbe Girişimi 17 Temmuz Sabahı Öğrendim

Aslanbay: Darbe Girişimi 17 Temmuz Sabahı Öğrendim
MAK Timinde görevli üsteğmen Hasan Aslanbay Muğla 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde verdiği ifadede “ ben darbe girişimi olduğunu 17 Temmuz sabahı televizyondan...

MAK Timinde görevli üsteğmen Hasan Aslanbay Muğla 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde verdiği ifadede “ ben darbe girişimi olduğunu 17 Temmuz sabahı televizyondan öğrendim” dedi. Aslanbay’ın bu sözleri mahkemede bulunan diğer kişilerin gülmesine neden oldu.

Güvenilir Olduğum İçin Seçildim

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast girişiminde bulunan MAK timinde görevli Hasan Aslanbay’ın ifadesi mahkemede gülüşmeye neden oldu. Aslanbay mahkemede verdiği ifade de “Emirleri Taner Berber’den aldım. Ağzım sıkı ve güvenilir olduğum için beni bu göreve seçti. Marmaris’e gittiğimizde Taner Berber Binbaşıma sordum. Siviller bize ateş açarsa bizde ateş açacakmıyız dedim. O da bana hayır sivillere ateş açılmayacak dedi. Başka türlü ateş açılır ise karşı ateş açacaksınız dedi” dedi.

Silahım Bozuktu Ateş Etmedim

Aslanbay “ Biz oraya geldiğimizde sanki birileri bizi bekliyordu. Ortalıkta yoğun bir sis vardı. IŞID üyeleri hava araçları kendilerini takip etmesin diye duman yayardı. Bende öyle bir şey olduğunu sandım. Çünkü ortalıkta çok yoğun bir duman vardı. Benim görevim helikopterde makineli tüfek kullanmaktı. Silahım bozuk olduğu için hiç ateş etmedim. Marmaris’ten yakıt almak için Imsık Havaalanına gittik. Oradan da  İzmir’e gittik” dedi.

17 Temmuz Sabahı Öğrendim

Hasan Aslanbay ifadesinde “ İzmir’e indikten sonra direk evime gittim. O ana kadar ne olup bittiğini anlamadım. Geceyi evimde geçirdim. 17 Temmuz sabahı kalktım ve televizyonu açtım. Haberlerde 15 Temmuz akşamı darbe girişimi olduğunu öğrendim. O ana kadar böyle bir girişim olduğundan haberim yoktu. 17 Temmuz günü öğle saatlerinde birliğime giderek teslim oldum” dedi. Mustafa İnci

Bu haber toplam 702 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.