Ata’nın İzinde Samsun’dan Muğla’ya Bisiklet Turu

Ata’nın İzinde Samsun’dan Muğla’ya Bisiklet Turu
Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Bisiklet Takımı Kaptanı Berkay Eren 5.si gerçekleştirilen “Ata’nın İzinde Samsun’dan Muğla’ya Bisiklet Turu”nda, Samsun Kent Merkezinde Onur Anıtında 15 Mayıs 2019 tarihinde düzenlenen...

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Bisiklet Takımı Kaptanı Berkay Eren 5.si gerçekleştirilen “Ata’nın İzinde Samsun’dan Muğla’ya Bisiklet Turu”nda, Samsun Kent Merkezinde Onur Anıtında 15 Mayıs 2019 tarihinde düzenlenen Törende Samsun Valisi Osman Kaymak’tan teslim aldığı şanlı Türk Bayrağı’nı sürüş arkadaşları sırası ile Çorum, Ankara, Afyon, Denizli illerini geçerek 1110 km kat edip 19 Mayıs 2019 günü Muğla Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde Muğla Valisi Esengül Civelek’e teslim etti.

Tüm turlara katılan Berkay Eren son 4 yıldır Bayrağı taşıyan Bisikletçi olarak önemli bir sorumluluğu da üstleniyor.

5.si düzenlenen olan Tur 19’un hem Gençlik Haftası hem de 19 Mayıs kutlamalarının anlam ve önemi açısından son derece önemli olduğunun bilincinde  olduklarını söyleyen Berkay Eren; “Arkadaşlarımızla, 5 gün gibi kısa sürede önemli bir mesafeyi kat ederek, hem zamanla yarışıyor hem de bizlere imkan sağlandığı zaman neler başarabileceğimizi en iyi şekilde gösteriyoruz.Bu sene Milli Mücadelenin 100.yılı ve bu ayrı bir önem katıyor. Bu sene Samsun’dan Muğla’ya Bisiklet Turumuza ilçelerimizde ki Bisiklet Kulüplerinden de arkadaşlarımız geldi. Bu bize ayrıca güç kattı. Biz Arkadaşlarımızla haftanın ve bu önemli Bayramın ruhuna uygun bir etkinlik gerçekleştirmenin yanı sıra, uzun yol yarışları için kendimizi test etme fırsatıda buluyoruz. Bu sene Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ömer İlman tüm malzemelerimizi formalarımızı bizlerin istediği gibi yaptı. Tüm Türkiye nin bizi gıpta ile izlediğini düşünüyorum. İl Müdürümüze ekibimiz adına çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu sene İl Sağlık Müdürümüz İskender Abimiz, Motosikletli ekipler ile bize hem güvenlik hem sağlık açısından büyük destek verdi. Muğla 112 ekiplerimiz baştan sona bizlerle oldu. Bu kendimizi güvende hissetmemizi sağladı.” Dedi.

Turun yorucu olduğunu söyleyen Eren; “ Tabi ki 1100 km çok uzun bir rota, ama yaptığınız işin bilincinde olunca , hele Atatürk’ün isminin olduğu bir organizasyon olunca yorgunluklar bizi çok etkilemiyor. Ekipçe en çok Bayrağı Valimiz Esengül Civelek’e telsim ederken heyecanlanıyoruz. Bayrağı teslim ettikten sonra Valimizin bizlere “Sizlerle Gurur Duyuyorum” sözü hala kulaklarımızda, bu önemli Turu gerçekleştirmemize detsek olan herkese çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Bu haber toplam 456 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.